x

Verdensmusik til Roskilde

Verdensmusik til Roskilde

The Campbell Brothers, Extra Golden, La Shica, Shantel Bucovina Club Orkestar og Tumi and The Volume er denne onsdags offentliggørelser til musikprogrammet på årets Roskilde Festival.

Disse bands tager afsæt i USA's kristne miljø over Sydafrikas townships og videre til Østeuropas sigøjnerlyd.

Roskilde Festival byder således på et musikalsk fusionskøkken af afropop, hiphop, gospelblues, Balkanblæs og alternativ rock.

Festivalen giver følgende beskrivelser af de offentliggjorte orkestre:

The Campbell Brothers (US) vil forvandle Roskilde Festival til en swingende gudstjeneste. Bandet består af dygtige musikere fra en kirke kaldet House of God. De spiller hinanden op til kogepunktet med gospelrock og masser af "hallelujah."

Extra Golden (US/KEN) bygger en bro af musik hele vejen hen over Atlanterhavet. Kenyansk pop møder amerikansk indie-rock. Resultatet er modsætningsfyldt, men samtidig fascinerende helstøbt.

La Shica (E) spiller traditionsbrydende flamenco, der også trækker på hiphop, bossanova og jazz. De giver flamencoen et ansigtsløft og et trommebeat, så den passer til det nye årtusinde.

Shantel (DE) er manden, der har bragt Balkan-beatet ind på de europæiske klubber, hvor den sprudlende bryllupsmusik spædes op med house- og techno-rytmer. Med Bucovina Club Orkestar giver han den som frontmand i et otte mand stærkt orkester.

Tumi And The Volume (ZA) er et af de fremmeste vidnesbyrd på Sydafrikas voksende hiphop-scene. Deres særdeles live-egnede musik skal tjekkes ud, hvis man er til organisk instrumenteret hiphop med elementer af jazz, funk og reggae.

Roskilde Festival finder sted fra 3.-6. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA