x

Mel B bekræfter: Spice Girls vender tilbage til scenen

Mel B bekræfter: Spice Girls vender tilbage til scenen

Det sker til september

Mel B har nu bekræftet, at Spice Girls vender tilbage til scenen i september, udtaler hun til det engelske magasin Hello! "Aftalen er indgået, og vi glæder os alle fem meget til at komme på scenen igen," siger hun. Om der er tale om en enkeltstående optræden eller flere – og om det bliver en hel koncert eller blot et eller nogle få numre i en anden sammenhæng – fremgår dog ikke, da Hello! bruger ordet "performance", ikke "concert".

Siden februar har det svirret med rygter om en gendannelse af 90'er-fænomenet Spice Girls, efter at de blev genforenet ved et meget omtalt møde med deres gamle manager Simon Fuller. De udsendte ved den lejlighed en pressemeddelelse, hvor de blandt andet skrev: "Tiden nu føles rigtig til at udforske nogle utrolige muligheder sammen." 

Herefter begyndte rygterne at gå om både en turné og ny musik, men Victoria Beckham afviste hurtigt, at gruppen skulle på tour. En kilde udtalte dog til avisen The Sun, at kvinderne overvejede at give enkelte koncerter.

Senere afviste Victoria Beckham over for bladet Grazia (citeret af NME) såvel en turné som ny musik. Genforeningen handlede om at sætte fokus på fænomenet "Girl power", som Spice Girls talte om igen og igen, da de storhittede i sidste halvdel af 90'erne.

"Der er ikke nogen turné, ikke mere musik fra Spice Girls, men det var stort at mødes med dem igen," sagde Beckham og fortsætter: "Vi sagde bare, at "girl power" er et vigtigt budskab, og hvordan kommunikerer vi det? Hvordan sender vi stafetten videre til kommende generationer? Og det er det, det handler om med os. Det handler ikke om rygterne om en turné og om at indspille nye sange. Jeg mener, at girl power altid har været vigtigt. Og for mig handler det nu om at give kvinder styrke gennem mode," siger Beckham med henvisning til sin nuværende karriere som modedesigner og forretningskvinde.

Spice Girls brød massivt igennem i 1996 med debutsinglen "Wannabe" og nåede at udgive tre album og sælge 85 millioner plader, inden de gik i opløsning i 2000. De blev gendannet til en single og en kortvarig turné i 2007-2008 og blev atter samlet for en enkelt optræden til afslutningen af OL i London i 2012.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Spice Girls, O2 Arena, London, januar 2008

Siden opløsningen har alle medlemmerne udgivet soloplader, men den eneste, som har opnået længerevarende succes i musikken, er Melanie C. Emma Bunton er i dag radiovært på engelske Heart FM, både Mel B og Geri Halliwell arbejder som tv-værter, Victoria Beckham er modedesigner og forretningskvinde, og Mel C har fortsat en musikalsk karriere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA