x

Dengue Fever til Roskilde Festival

Dengue Fever til Roskilde Festival

Roskilde Festival og Natfilm-festivalen kan i år præsentere samme band, nemlig Dengue Fever. I marts og april vises ”Sleepwalking through the Mekong” i biografer over hele landet i anledning af årets Natfilm Festival. Filmoplevelsen kan ses som en opvarmning til Dengue Fevers optræden på Roskilde Festival til sommer.

Om Dengue Fever skriver Roskilde Festival:

"Dengue Fever (US/CBD) genopliver Cambodjas popscene, som den tog sig ud i 60’erne. Dengang blev egnens sentimentale og lidt Bollywood-agtige sange præget af rocken, som amerikanske tropper tog med sig hjemmefra under Vietnam-krigen.

Den cambodjanske forsangerinde Chhom Nimol sikrer autenticiteten i musikken, mens bandet også trækker på psykedelisk rock og etiopisk pop."

Natfilm Festivalens dokumentar om Dengue Fever byder på muligheden for at møde et band, der bærer på et specielt stykke verdenshistorie. Krig, diktatur og musikkens helende kraft er nogle af elementerne i filmen, som følger bandets besøg i Cambodja for få år siden.

Natfilm Festivalen, som finder sted fra 28. marts til 6. april, skriver i deres eget program:

”Filmen er et bevægende portræt af Cambodia og de sår, som musikken netop er oplagt til at hele, for det er første gang, et vestligt band spiller Khmer-pop i Cambodia, siden Pol Pot tog magten i 1975.

Som få andre film viser ”Sleepwalking through the Mekong”, hvordan musik bygger broer, og både bandet og de cambodianske tilskuere lyser af glæde og en umiddelbar varme, som gør, at man konstant har et stort smil på læberne.”

”Sleepwalking through the Mekong” kan ses på følgende datoer:

København: Cinemateket 29. marts kl. 16.30
København: Vester Vov Vov 4. april kl. 16.00
Århus: Øst for Paradis 1. april kl. 22.00
Odense: Cafe Biografen 2. april kl. 21.15


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA