x

Folk-sangeren Dermot Kennedy til København

Folk-sangeren Dermot Kennedy til København

Den irske folk-sanger er klar til igen at indtage Vega den 1. oktober.

Den 25-årige Dublin-baserede Dermot Kennedy er allerede spået en stor fremtid som et af de hotte nye folk-navne takket være en række singler og ep’er.

Den unge sanger og guitarist siger selv, at han hovedsageligt er inspireret af Glen Hansards musikalske værk, men inspirationen er også hentet hos David Gray og Ben Howard. Af anmeldere er han blevet sammenlignet med navne som Bon Iver, James Blake og James Vincent McMorrow.

I 2014 inviterede Kennedy netop Hansard til en koncert i håbet om, at han ville medvirke. Idolet var forhindret, men han inviterede Kennedy på scenen til sit udsolgte juleshow i Dublin samme år, hvor Kennedy spillede sit eget nummer "After Rain". Derefter eksploderede Kennedys Spotify-konto, hvor "After Rain" hurtigt fik millioner af afspilninger.

LÆS OGSÅ: Passenger til Danmark

Den 1. oktober kan man opleve det unge talents næste optræden på dansk grund – senest gav han koncert i et næsten udsolgt Lille Vega, hvor det denne gang bliver Store Vega, der lægger scene til.

Dermot Kennedys koncerter beskrives tilmed som både intense og overvældende. Selv siger han, at det skyldes hans forbilleder, de amerikanske digtere Black Ice og Amir Sulaiman: "De har ikke musikken at gemme sig bag, og de minder mig om, at hvert eneste ord skal overbevise."

Se musikvideoen til "Moments Passed" fra 2017 her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA