x

Vandt du Dennis Mejdal?

Vandt du Dennis Mejdal?

Den 33-årige sanger og sangskriver Dennis Mejdal, der til daglig arbejder som grafiker på et københavnsk spillested, har for nylig udgivet sit debut-album "Grow Little Acorn, Grow!" Pladen består af 12 singer-songwriter-numre, der snor sig omkring Mejdals markante stemme.

GAFFA har fået fat i et par håndfulde af albummet, som vi satte på højkant i en konkurrence. Alt, du skulle gøre, var at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål, men først lidt mere om Dennis Mejdal, som GAFFA har talt med.

Dennis Mejdal har floreret i den københavnske musikundergrund i efterhånden mange år, hvor han har haft sin gang i forskellige rockbands såsom Blush, Swan og Playtones, der har leveret alt lige fra britpop til skæv indie.

– Det at spille nedbarberet akustisk musik kom ved et tilfælde, siger Dennis Mejdal, der efter at have haft sin rock-tid med masser af støj og guitarpedaler fik lyst til at gå i en helt anden retning:

– Sangene har altid været der, og i stedet for at sylte dem ind i pedaler og guitareffekter virkede det som en god idé at strippe det ned og gøre det akustisk og minimalistisk.

Idéen om at skære effekterne væk fra musikken opstod også som følge af en provokation over tidens musikalske tendenser:

– Da jeg tog min beslutning om at barbere lyden ned og spille akustisk, hed alle bands noget med ”the”, og stilen var at spille minimalistisk retro-rock. Jeg ville gerne bevæge mig væk fra de tendenser i musikken.

Det var, da Dennis Mejdal for første gang hørte José Gonzalez, at tanken ”hvis han kan gøre det, kan jeg også” opstod, og da han senere opdagede Ryan Adams, vidste han, at han havde fat i noget af det rigtige.

Den akustiske singer-songwriter-stil er, siden Mejdal begyndte at dyrke den, paradoksalt nok også blevet lidt af en tendens, og han har da også anerkendt at være blevet fanget lidt i sin egen ”José Gonzalez-drøm”.

Det personlige udtryk er dog bevaret på pladen ved hjælp af et næsten umærkeligt, men yderst virkningsfuldt elektronisk lydunivers, der går ind og prikker til det akustiske. Ved at fjerne alle overflødige ting fra musikken har Dennis Mejdal altså kunnet opbygge et nyt musikalsk udtryk. Et udtryk, han tager med sig på landevejen, når han her til foråret drager på turné rundt i landet.

Og det rigtige svar er: Vega.

De heldige vindere, som modtager cd'en i allernærmeste fremtid, er som følger. Tillykke!

Steen Jensen
5220 Odense SØ

Simon Schultz
2400 København NV

Karen Johansen
9800 Hjørring

Kenn A Thisted
3500 Værløse

Daniel Jørgensen
2100 København Ø

Bente Kirkeby
6920 Videbæk

Anna Hansted
3500 Værløse

Katrine Eggers Hørving
8210 Århus V

Malene Raagaard
1721 Kbh V.

Inge Porse
2400 København NV


Dennis Mejdals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA