x

Fænomenet Lewis Capaldi giver dansk koncert

Fænomenet Lewis Capaldi giver dansk koncert

Lewis Capaldi indtager Lille Vega med sine hjerteskærende ballader og enorme vokal den 27. november i år.

Vi har spået ham stor succes i 2018 og i fremtiden. Den kun 21-årige skotte fløj ind på vores radar i starten af året, og bekræftede under den norske festival by:Larm, at han har et talent i særklasse. Han laver intim og kraftfuld folk-musik med pianobaserede sange, der komplimenterer hans bemærkelsesværdige vokal på overbevisende manér.

LÆS OGSÅ: Reportage fra Oslo-festivalen by:Larm: Et glimt af fremtiden

Debutsinglen ”Bruises” fra foråret 2017 var Capaldis indtog i musikverdenen. Singlen havde stor succes online med over 25 millioner streams og cementerede den unge skotte som et særdeles interessant nyt navn. De to næste singler ”Lost on You” og ”Fade”, der kom til verden i samarbejde med Malay (Frank Ocean, Lorde, Sam Smith), fungerede som forløbere for debut-ep’en Bloom. 

Med ep’en overbeviste skotten blandt andet Niall Horan, Milky Chance og Sam Smith om sit talent, hvilket resulteret i supportjobs for alle tre artister. Seneste udspil fra Capaldi er singlen ”Rush”. En kærlighedsduet med den canadiske sangerinde Jessie Reyez, som han har skrevet sammen med Malay.I den korte tid skotten har været aktuel på scenen, har han vundet prisen for Breakthrough Artist of the Year til Scottish Music Awards og blevet indstillet til den prestigefyldte BBC Sound of 2018.

LÆS OGSÅ: De bliver store i 2018 – internationalt

Den unge singer-songwriter er kommet langt siden han første gang betrådte scenegulvet som 4-årig med en version af Queen’s ”We Will Rock You” i en fransk karaokebar på ferie med sin familie. Med sig som support har han den 23-årige skotske singer-songwriter Nina Nesbitt, der popsange akkompagneret af akustiske guitar. Debutalbummet Peroxide udkom i 2014, og landede i top 15 på UK albumcharten. Hendes seneste udspil er singlen ”Somebody Special” fra 2018.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA