x

John Fogerty til Jelling Musikfestival

John Fogerty til Jelling Musikfestival

62-årige John Fogerty, den tidligere leder af legendariske Creedence Clearwater Revival, optræder på jubilæumsudgaven af Jelling Musikfestival lørdag den 31. maj 2008.

Festivalleder og booker Lars ”Charlie” Mortensen udtaler i en pressemeddelelse:

”Det er lidt at et scoop, og vi har måttet kæmpe for at få alting til at gå op. Men vi er glade for at kunne præsentere John Fogerty på Jelling Musikfestival. Nu ser vi frem til den karismatiske sanger og guitarist indtager scenen i Jelling og pakker os ind i vellyd, sprøde rock-riffs og sin helt unikke sangstemme.”

Sidste år udgav Fogerty albummet ”Revival”, der var en tilbagevenden til pladeselskabet Fantasy, og GAFFAs anmelder skrev om pladen, at det ”nok er det nærmeste, vi kommer CCR siden opløsningen i 1972.”

John Fogertys karriere er i sig selv en lang og broget fortælling. Den startede i Creedence Clearwater Revival, hvor John skrev en række ørehængere som ”Proud Mary”, ”Suzi Q”, "Born On the Bayou" og "I Heard It Through the Grapevine". Det var i slutningen af 60’erne og starten af 1970’erne.

Herefter opstod stridigheder om rettigheder og royalties, Creedence Clearwater Revival gik i opløsning og i de næste tyve år optrådte John Fogerty ikke live med sangene fra sit gamle band. Først da pladeselskabet skiftede ledelse – og efter mere end 30 års juridiske stridigheder – fik John Fogerty legitimt ejerskab af sine egne sange, hvilket gav ham fornyet energi og lyst til at turnere.

Om energien og vellysten er i behold, kan man således få at se, når Fogerty giver koncert på Jelling Festival sidst på foråret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA