x

Nye Roskilde-offentliggørelser

Nye Roskilde-offentliggørelser

Tidligere på dagen offentliggjorte Roskilde Festival Tivolis Symfoniorkester blandt de optrædende på Dyrskuepladsen til sommer. Nu er der anderledes rytmiske navne fra det store udland at finde på årets liste over Roskilde-bands.

Roskilde Festival har nemlig endnu engang stukket hånden dybt ned i baljen af kvalitetskunstnere og har denne gang fået fat i Bonnie ”Prince” Billy, The Dillinger Escape Plan og Kings Of Leon. Programmet for sommerens festival ser virkelig ud til at hælde mere og mere i en positiv retning.

Om de tre nye navne skriver Roskilde Festival på deres hjemmeside:

”Bonnie ”Prince” Billy er en af USA’s mest uudgrundelige og fascinerende singer-songwriters. Han er en mester i at synge om eksistensen, når den er allermest nøgen og sårbar. Trubaduren har udgivet en lang række kritikerhyldede plader siden de tidlige 90’ere.

The Dillinger Escape Plan har været med til at skabe genren math-core. De trækker både på math-rockens strittende taktarter og den tempofyldte guitar-kværnen, man finder inden for hardcore. Bandets live-shows er kendt for at være brutale og tight eksekverede affærer med en højenergisk forsanger.

Kings Of Leon spiller landligt klingende garagerock. Præstesønnerne trækker især på 70’ernes klassiske amerikanske guitarlyd, men deres ambitiøse udtryk udvikler sig på hver ny plade. Kings of Leon inviterer til rock og rul-gudstjeneste, hvor krucifikserne skælver, og pudset drysser ned fra oven.”

Så der er al mulig grund til at finde soveposen frem og håbe på godt vejr den første uge i juli.

Læs festivalens bandbeskrivelser her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA