Nyhed

Roskilde Festival indfører nyt armbånd til Orange

GAFFA.dk – Alt om musik

Roskilde Festival laver om foran Orange: Nu skal man have årmbånd for at komme tæt på.

Roskilde Festival indfører i år et nyt tilskuersystem foran Orange Scene, således at man fremover skal besidde et særligt armbånd for at komme helt tæt på scenen. Står det til Roskilde Festival, skal det være slut med de lange køer, der plejer at strække sig foran de såkaldte pit-område, aflukket bås foran scenen, ved Orange Scene.

"Der er folk, der ender med at sidde i kø hele dagen, når deres yndlingsnavn spiller, og det vil vi gerne ændre på. Man skal ikke risikere at bruge en hel dag af sin festival på at ligge i kø," lyder det til SN.dk fra festivalens sikkerhedschef, Morten Therkildsen, der blandt andet står bag udviklingen af det nye system.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival er klar med 20 nye navne til KlubRå-programmet


Der vil fremover ikke være fire adskilte områder foran scenen, men tre, hvor publikum frit kan bevæge sig frem og tilbage mellem de to bagerste områder, mens musikken spiller. I den forreste pit vil man fremover skulle vise et særligt armbånd, der kan afhentes dagligt, når festivalpladsen åbner. Armbåndene vil blive udleveret i samme område, som køen til pit-områderne sædvanligvis starter efter først-til-mølle-princippet.

Der bliver stadig mulighed for at ligge i kø, hvis man ikke når at få et armbånd, da der vil være en såkaldt "chance-kø", hvor der er plads til et par hundrede publikummer, der ikke når at få det særlige armbånd.

LÆS OGSÅ: Stor nyhed fra Gorillaz


Samtidig vil der blive lavet en ny kø til dem, der har armbånd til pitten, men hvor det ikke er nok at stå i den inderste pit. Med andre ord kommer der en kø for dem, der vil stå i lige midten og foran alle de andre.

ANNONCE