Nick Cave nærmer sig Roskilde – sådan var han i Norge

Nick Cave nærmer sig Roskilde – sådan var han i Norge

Nick Cave & The Bad Seeds indtager årets Roskilde Festival. I går fik bandet en meget rosende anmeldelse fra GAFFA, da de spillede på Bergenfest i Norge.  

GAFFA Norges anmelder Per Henrik Arnesen uddelte seks ud af seks stjerner til Nick Cave & The Bad Seeds forleden aften - en koncert som slog anmelderen omkuld. 

"Hvor skal man begynde? Der findes næsten ikke ord, som kan beskrive det, vi oplevede i aftes. Der kunne egentlig bare stå "himmelsk magi" og ikke mere. En koncert, som overgår det meste, som man tidligere har oplevet." Således skriver Per Henrik Arnesen om koncerten. 

Anmelderen skriver, at Cave havde publikum i sin hule hånd allerede fra start. Bandet spillede en hitparade uden lige. Sange, som spænder over en tidsperiode på 30 år (se sætlisten nederst i artiklen). Der var ikke mange visuelle effekter at spore under koncerten, og Nick Cave formår at få sine sanges budskaber frem uden for mange forstyrrende elementer. 

Den australske gruppe blev etableret i 1983 og har siden udgivet 16 studiealbums, senest 2016's Skeleton Tree, som GAFFA ligeledes kvitterede for med topkarakter – seks ud af seks stjerner. 

LÆS OGSÅ: Storslået portræt af sorgens landskab

"Nick Cave er ikke en artist, som står roligt og synger sine sange. Han lever sig ind i dem og vandrer ustoppeligt rundt, farer frem og tilbage, hilser på publikum, kryber sammen på scenegulvet og vrider sig manisk. Han oser af energi med en majestætisk udstråling af dimensioner," skriver GAFFA Norges anmelder videre. 

Nick Cave & The Bad Seeds skabte en festforestilling i Norge. Formentlig er der i den grad noget stort at se frem til på årets Roskilde Festival, når Cave lægger vejen forbi.

LÆS OGSÅ: Intenst legendemøde med mesteren fra Melbourne

Nick Cave & The Bad Seeds' sætliste fra Bergenfest i Norge 

Nick Cave & The Bad Seeds Setlist Bergenfest 2018 2018, Skeleton Tree

LES OGSÅ: Lager Kalvøyastemning på Rockheim.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA