x

Kulturministeren genåbner spillestedet Fermaten i Herning i eftermiddag

Kulturministeren genåbner spillestedet Fermaten i Herning i eftermiddag

Kulturminister Brian Mikkelsen åbner officielt det ny Fermaten i dag kl. 14.30.

I mandags overrakte direktør for Tuborgfondet Peter Moe Rasmussen en check på en god halv million til Fermaten i overværelse af den lokale presse, og der var taler af bl.a. Hernings borgmester Lars Krarup.

Det gamle Fermaten lukkede i maj 2005, og den nye bygning, der har kostet 18 millioner, er tegnet af Kim Utzon. (I de næsten 3 år, der er gået, siden det gamle Fermaten lukkede, har der dog været arrangeret mange ”Fermat-koncerter” i andre lokaler i byen.)

Til åbningskoncerten i aften kl. 21 spiller det Herning baserede rockband Boat Man Love med bl.a. brødrene Skjærbæk. Bandet er nok mest kendt for sit succesfulde samarbejde med Michael Falch, men udgiver også plader i eget navn. Boat Man Love har ud over Michael Falch inviteret Juncker, Peter Sommer, Henrik Hall og Marcus Winther-John med på scenen i aften. Så der er i den grad lagt op til fest på den jyske hede.

Spillestedsleder Brian Bruhn, der er pavestolt af det nye sted, fortæller, at ikke mindre end 40 frivillige har været i gang sidste weekend for at få det hele klart til tiden: ”De frivillige er grunden til, at vi overhovedet kan eksistere på det niveau, vi kan til dagligt – og de er i sandhed også grunden til, at vi får gjort Fermaten til Danmarks bedste spillested."

"Nu skal man jo passe på med at sælge skindet, mens fuglene stadig sidder på taget, men alt tyder på, at ikke nok med, at vi har fået gennemført byggeriet til den aftalte tid. Vi får også indrettet et spillested, der overhaler de andre indenom uden at overskride budgettet. Det er da svært ikke at være godt tilfreds med, hvis vi nu skal sige det på jysk. Jeg kunne da måske godt nævne et kulturhus eller to, hvor den slags ikke er lykkedes,” slutter Brian Bruhn.

Hele påsken fejres det nye spillested med et væld af koncerter med bl.a. Tue West, Rasmus Nøhr og Magtens Korridorer.

Brian Bruhn fortæller, at der stadig er billetter til de fleste af påskens koncerter. Til den udsolgte åbningskoncert i aften, hvor GAFFA naturligvis vil være til stede, sælges der ganske få billetter i døren.

Check hele Fermatens imponerede musikprogram her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA