LYT: Ny single fra Sune Wagner

LYT: Ny single fra Sune Wagner

The Raveonettes- og Psyched Up Janis-frontmanden Sune Rose Wagner udgav for næsten ti år siden sin dansksprogede og selvbetitlede solodebut. Et album, der blev rost af anmelderne, og her i GAFFA lød det blandt andet i anmelder Mikkel Elbechs femstjernede dom over pladen:

'”Jeg går og tænker på at blive / en forfærdelig mand, som alle godt kan lide”. Sune Rose Wagner har skiftet det engelske sprog ud med det danske, og det kræver en smule tilvænning. Lyduniverset er dog umiskendeligt wagnersk, så det speeder processen væsentligt op. Ved de første par gennemlytninger er det nemt hurtigt at kategorisere dette 34 minutter lange album som værende et solidt lille værk.'

Solokarrieren blev imidlertid hurtigt lagt på hylden, og siden har Wagner primært koncentreret sig om sit band, en kortvarig Psyched Up Janis-genforening og produceret for andre kunstnere. Desuden er han begyndt at komponere til film og tv-serier.

Sune Wagner har uden den store mediebevågenhed skrevet og komponeret musik til store serier som Game of Thrones og Altered Carbon, ligesom han netop har skrevet musikken til den Oscarnominerede film A War.

Hans særlige stil har gennem alle årene undergået en løbende udvikling, og nu er det så blevet tid til næste kapitel i mandens musikalske fortælling. Sune Rose Wagner har smidt efternavnet og udgiver nu sin første internationale solo-single under navnet Sune Rose.

Nummeret hedder ”Ambush”, og kan høres herunder.

Om ”Ambush” fortæller Sune, der også netop har oprettet en ny Facebookside, hvor man kan følge hans soloaktiviteter:

”Jeg elsker at være i et band, men jeg har også gået og savnet den kreative frihed og det ansvar, der følger med bare at være sig selv. De valg, jeg foretager, er hundrede procent mine egne, og der er ingen til at blande sig i dem. Jeg står ved mit arbejde , fordi det udelukkende er min egen kreation. Ingen skænderier, ingen overskredne deadlines, ingen unødvendig mundhuggerier om bandrelaterede ting som finanser, turneer, artwork og den slags,” siger Sune Rose og fortsætter:

”Jeg er den eneste sangskriver i The Raveonettes, for jeg havde en klar vision, da jeg startede bandet, men lige nu har jeg lyst til at skrive sammen med andre engang imellem og få gang i nogle interessante samarbejder. Der er mange uudgivne gode sange, der simpelthen ikke fungerede indenfor Raveonettes’ rammer, men de kommer meget snart til at se dagens lys. Det er et spændende nyt eventyr, og jeg glæder mig til at udgive en masse musik, der er inspireret af de ting, der har optaget mig i min fortid, nutid og fremtid.”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA