x

Per Stig Møller debatterer med Youssou N'Dour

Per Stig Møller debatterer med Youssou N'Dour

Kultur og religionens voksende betydning for udenrigspolitikken var i fokus, da udenrigsminister Per Stig Møller og den senegalesiske musiker Youssou N'Dour mødtes i januar 2008 i Senegal.

De to vil nu svare på disse og andre spørgsmål og fortsætte snakken om religion, radikalisering og dialog på tværs af kulturer.

Youssou N'Dour, der gav en femstjernet koncert på Train i går, er en verdensberømt senegalesisk musiker, der er blevet kaldt Vestafrikas kulturelle verdensambassadør. Han har engageret sig i sociale og politiske forhold og lobbyet for at forbedre levevilkårene i Afrika.

Sammen med Bono har han arbejdet for eftergivelse af Afrikas gæld ved G8-møderne. Senest har han i samarbejde med Benetton oprettet en fond, der giver mikrolån til senegalesiske iværksættere.

N'Dour er et indflydelsesrigt ikon for verdens fattigste og blev i 2007 udpeget som en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer af det amerikanske Time Magazine.

Om mødet udtaler Per Stig Møller (K):

"Jeg ser frem til at fortsætte dialogen med Youssou N'Dour om udviklingen af Islam i Afrika, håndtering af afrikanske konflikter og mulighederne for dialog og udveksling på tværs af religion, kultur og kontinenter".

Ordstyrer: Journalist Dorrit Saietz, Politiken Tid og Sted: den 19. marts, kl. 16.00 - 17.15 i CaféTeatret, Skindergade 3.

Tilmelding er nødvendig og skal ske senest 18. marts. Man kan kun bestille én billet pr. person og der skal opgives navn og adresse. Mødet foregår på engelsk.

Mødet er det anden i rækken ”Udenrigsministerens verdensstafet”, hvor Per Stig Møller i foråret holder en række offentlige samtaler med prominente internationale personligheder


Reserver plads til arrangementet her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA