Nyhed

Rusland vandt melodi grand prix

Dima Bilan løb med sejren – Danmark nummer 15

Billede: Eurovision

Det blev den russiske sanger Dima Bilan, der løb med sejren i årets europæiske melodi grand prix, der blev afholdt i aften i Serbiens hovedstad Beograd. Bilan vandt med den småpompøse ballade ”Believe”, der blev en suveræn vinder med 42 point ned til andenpladsen, Ukraine, mens Grækenland blev nummer tre. Det er første gang, Rusland vinder det europæiske melodi grand prix. "Believe " var i forvejen en af bookmakernes favoritter.

Dima Bilan er i forvejen en stjerne i sit hjemland, og studieversionen af ”Believe” er produceret af ingen ringere end den allestedsnærværende amerikanske stjerneproducer Timbaland.

Danmarks bidrag, Simon Mathew med ”All Night Long”, fik en 15. plads ud af de i alt 23 bidrag i finalen.

Simon Mathew var i øvrigt ikke det eneste danske indslag i grand prix-finalen. Det tyske bidrag, pigegruppen No Angels’ ”Disappear”, er skrevet af de efterhånden lige så allestedsnærværende Remee og Thomas Troelsen. Det blev dog kun til en beskeden sidsteplads i finalen, nærmere betegnet nummer 23, for pigerne med de danske sangskrivere.