x

PREMIERE: Kenneth Thordal hylder afdød datter i rørende musikvideo


Kenneth Thordal er ude med den nye single "Vi slår døden lidt ihjel" samt en tilhørende musikvideo.

Den 52-årige musiker og sangskriver har igennem tiden udgivet en lang række albums, både dansk- og engelsksprogede, og derudover spillede han i 80'erne i flere punkbands. Thordal blev master i filmmusikkomposition i 2012 og har skrevet musik og tekst til mange teaterstykker, blandt andet Det Kongelige Teaters Kong Arthur og Skuespillerhusets Frankenstein Genskabt.

Kenneth Thordal oplevede sidste sommer et frygtelig tab, da han mistede sin ene datter Fiona. Hun døde blot 16 år gammel af en hjernesvulst.

”Jeg har stadig to døtre. En, der er i den tilstand, vi kalder levende, og en, der i den tilstand, vi kalder død. På en eller måde er det lykkedes mig at lade glæden ved at have Fiona i mit liv fylde mere end sorgen over hendes død," udtaler Thordal.

LÆS OGSÅ: Kenneth Thordal - Overlever i udvikling

Den nye single omhandler både Thordals egen sorg og er samtidig en hyldest til datteren.

"Jeg forsøgte længe at skrive alt muligt om smukke, sjove, kloge og rå Fiona, men endte med at skrive en sang, der i mindst lige så høj grad handler om min sorg – og sorg og savn i det hele taget – og om, hvordan vi på en eller anden måde forsøger at holde vore elskede afdøde i live. Måske kan sangen være med til at glæde andre, der står midt i deres livs værste mareridt. Ja, vi savner, men vi har elsket, og vi elsker stadigvæk!” siger Thordal om det nye nummer.

I den rørende og smukke musikvideo ser man Thordal gå langs strandkanten ved solnedgang, mens han synger linjerne: "Lad os drømme, at du er her. Det er en drømmeleg. Lad os lege, at du går her lige ved siden af mig". Flere billeder ruller hen over skærmen af datteren Fiona, mens Thordals 20-årige datter Sophia synger kor på nummeret.

Singlen udkommer blot otte dage inden etårsdagen for Fionas død.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA