x

Koncerter er dyrere i Danmark

Koncerter er dyrere i Danmark

Jyllands-Posten skrev i går på sin hjemmeside, at man kan sikre sig en Leonard Cohen-billet til det halve af de 775 kroner plus gebyr, det koster at se den aldrende canadier i Århus, i byer som Dublin og Brugge.

Det er ikke kun Cohen, der er dyr. Sidste år betalte danskerne også overpriser for koncerter med Metallica og George Michael i forhold til, hvad de kostede i andre europæiske lande. Skylden for de stigende koncertpriser skydes på dårligt pladesalg og konkurrence mellem jyske provinsbyer.

Henrik Hjort, direktør i Musikhuset Aarhus, udtaler til jp.dk:

”Kunstnerne sælger færre plader end tidligere og skal derfor tjene flere penge på koncerterne. I Danmark bliver billetterne endnu dyrere af, at forskellige byer kæmper om at kunne præsentere de største navne. Jeg føler mig overbevist om, at det også er sket i forhold til koncerten med Leonard Cohen.”

Frank Panduro, der blandt andet har fået Madonna og Rolling Stones til Horsens ser en del af problemet som de små byers kamp om de store navne:

”Alle kæmper om de samme navne, og nu er det blevet rigtig dyrt. Spørgsmålet er, hvor længe publikum vil lege med,” siger han til jp.dk.

Om musik-elskerne kan overvinde koncert-trangen og gå i strejke, er nok usandsynligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA