x

VIDEO: GAFFA Session fra Roskilde med Marshall Cecil


I Roskildes famøse warm up dage har GAFFA i samarbejde med TV2 Lorry valgt seks artister til GAFFA Sessions. I år foregår det ved Badesøen i K, og mandag havde vi besøg af Marshall Cecil.

Marshall Cecil udspringer af Daniel Abrahams maniske bevidsthedsstrøm. Han får følgeskab af Sophus August Tuxen og Sebastian Rasmussen Fibiger i København, hvor de tre arbejder fra i dag. Men i begyndelsen var der to tusinde kilometer imellem dem. Marshall Cecil mødte hinanden for et par år siden, og kort efter flyttede Sophus til Catalonien med sin kæreste. Han søgte ud i naturen for at lave musik uafhængigt af den umiddelbare omverden.

– Den første del af projektet var det nærmest et pendlerprojekt, hvor vi sendte musik frem og tilbage til hinanden, fortæller Sebastian Rasmussen Fibiger. – Vi fandt hurtigt ud af, at vi havde en energi sammen og inspirerede hinanden. Den afstand, vi arbejdede under, gjorde processen meget lang, men det gav os også mulighed for at udvikle enormt meget på vores lyd.

Marshall Cecil er baseret på tilfældigheder - for der eksisterer i følge frontmand Daniel ikke en direkte formel på det univers, de prøver at skabe. Følelserne er drivkraften i musikken, der formidles igennem et uforudsigeligt kryds af genrer.

– Igennem vores musik sætter vi ord på nogle følelser, som vi har inden i os selv, forklarer Daniel Abraham, der er frontmand og omdrejningspunktet i Marshall Cecil. Han har læst filosofi på universitetet, så de store tanker er ikke et uvant område. – Det kræver et stort rum at kunne behandle. Det er ikke dagligdagsmusik. Det er et stort rum, som musikken tager dig med ind i.

Tirsdag aften gav Marshall Cecil deres første Roskilde-koncert. Dagen forinden satte vi dem i stævne til en GAFFA Sessions ved Badesøen i K. Se videoen ovenfor.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA