x

Rage Against the Machine rasende på engelsk politiker – på grund af podcast

Rage Against the Machine rasende på engelsk politiker – på grund af podcast

Rage Against the Machine kræver, at Nigel Farage omdøber sin "Farage Against the Machine"-podcast

Bandet langer i skarpe vendinger ud efter den højreorienterede britiske politiker og podcastvært med et krav, hvor de kalder seancen "dårlig forklædt racisme".

Rage Against the Machine har sendt et kravsbrev til Nigel Farage i forbindelse med dennes podcast "Farage Against the Machine", rapporterer The Blast. Showet, der har været i gang siden marts, er en del af Storbritanniens konservative digitale radiostation LBC. Ifølge brevet har Rages advokater krævet, at Farage ændrer podcastets navn, fordi det "ulovligt udnytter" bandets navn og logo uden deres forudgående viden eller samtykke.

LÆS OGSÅ: Prophets of Rage ude med ny single

"Som du burde vide, har Rage Against the Machine offentligt fordømt den type højreorienteret ideologi, som du har været kendt for i årtier," skriver Rage Against the Machine og fortsætter: "Din anti-integrations-politik, mangel på social medfølelse og dårligt forklædte racisme og fremmedhad er det stik modsatte af, hvad Rage Against the Machine står for." Brevet fortsætter:

"Således er dit overraskende forsøg på at knytte dig til Rage Against the Machine helt uhensigtsmæssigt og fuldstændig uforklarligt, medmindre det er en del af en slags bizar rensningsritual. Uanset motivationen, stop venligst. Stop med at bruge Rage Against the Machines navn og logo, ændr navnet på din podcast og find et andet mål at trolle. Vi foreslår præsident Trump."

Pitchfork har forsøgt at få en kommentar fra Farage, endnu uden held.

Nigel Farage er tidligere leder af højrefløjspartiet UKIP og sidder i Europaparlamentet for samme parti. Han er kendt for sin stærke modstand mod EU, euroen og indvandring.

Rage Against the Machine har ikke optrådt siden 2011, men tre ud af fire medlemmer er nu aktive i gruppen Prophets of Rage, der spillede på Tinderbox i sidste måned.

LÆS OGSÅ: Velgørende vrede – anmeldelse af Prophets of Rage, Tinderbox 2018

Se musikvideoen til "Killing in the Name" (1991) her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA