x

Lydmor ude med ny mørk og dramatisk musikvideo


Lydmor er klar med musikvideoen til den nye single "Claudia". Singlen er en del af det kommende album I Told You I’d Tell Them Our Story, som udkommer til september. Se musikvideoen øverst i artiklen. 

Den dramatiske musikvideo viser Lydmor med et stort rødt mønster på sin krop, mens en slange kravler rundt på kroppen og det plantinblonde hår. Videoen indeholder forskellige scener på henholdsvis et diskotek, et mørkt hotelværelse og i en taxa. Lydmor danser vredt rundt, mens neonskriften "Behold Money, I am Woman" lyser i baggrunden.

Kvinden bag Lydmor, Jenny Rossander siger følgende om den nye single: 

"Sangen er en kvindelig erklæring om magt mod patriarkatet, symboliseret i sanglinjen "Behold Money, I am Woman" som betyder "Jeg observerer dig og jeg vil ikke have dig, fordi jeg er stærkere end dig". Sangteksten er baseret på et digt omhandlende, hvordan en rig mand kan manipulere en kvindes liv, men hvor kvinden i sidste ende sejrer. Helt sikkert et feministisk manifest og en sang om forfærdelige magtværktøjer baseret på seksualitet, penge, politik og underkastelse. Baseret på personlige erfaringer og præsenteret som forklædt kunst".

LÆS OGSÅ: Derfor optrådte jeg nøgen til GAFFA-Prisen

Kvindens rolle i samfundet er noget, som optager den danske sangerinde. Til GAFFA-prisen i februar optrådte hun nøgen og bodypainted i neonfarver, mens en storskærm bag hende fremviste flere nedladende citater fra danske medier og mediepersoner om kvinder i musikbranchen. Se videoen her. Efterfølgende forklarede Lydmor, at denne sceneoptræden skulle sætte fokus på kønsforskellene i musikbranchen.

Sangerinden optrådte under årets NorthSide Festival som vikar for Susanne Sundfør, der var nødsaget til at aflyse. Lydmor er kendt for sine spektakulære live-shows, som også var tilfældet denne gang, en koncert som GAFFA anmeldte til fire stjerner. Under denne koncert optrådte hun blandt andet med singlen "Claudia", et nummer som GAFFAs anmelder mente skilte sig positivt ud. 

LÆS OGSÅ: Vikar vild i varmen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA