x

Orbital giver dansk koncert

Orbital giver dansk koncert

Den engelske elektroniske duo Orbital giver koncert i Danmark til efteråret.

Den 28. oktober lægger gruppen Orbital vejen fordi Store Vega. Bag duoen står brødrene Paul og Phil Hartonoll, som dannede gruppen i 1989. Orbital albumdebuterede i 1991 og havde deres storhedstid op gennem 90'erne især med albummet Snivilisation fra 1994. 

Gruppens seneste udspil er singlerne "P.H.U.K" og "Tiny Foldable Cities". Til september vil Orbital nyeste og længeventede album Monsters Exist lande i pladebutikkerne. Det er hele seks år siden, at gruppen udgav deres seneste album Wonky, et album som fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Ras Bolding. 

LÆS OGSÅ: Orbital: Wonky

Den elektroniske duo anvender ofte improvisation som en del af deres liveshows, hvilket afskiller dem for mange andre navne inden for genren. I 2004 blev Orbital opløst, men i 2008 meddelte brødrene Phil og Paul Hartnoll, at Orbital igen var klar til at indtage scenen. 

Dette har dog ikke været den eneste gang, at gruppen har valgt at holde pause og arbejde på sideløbende projekter. I 2014 annoncerede gruppen atter, at de ville gå hver til sit, men tre år efter i 2017 samlede duoen sig igen og begav sig ud på en genforeningstourné  – et held for den elektroniske musikscene. 

LÆS OGSÅ: Orbital: Jo, vi spiller skam live

Lyt herunder til duoens seneste single "P.H.U.K" fra den 29. juni og varm op til koncerten i Store Vega. 


Billetsalget er i gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA