x

Sony BMG vil lancere musikabonnement

Sony BMG vil lancere musikabonnement

I USA kan man tilmelde sig musiktjenesten Rhapsody, hvor man får en fast månedlig pris kan downloade musikfiler lige så tosset, man lyster.

Filerne virker dog kun så længe, man fortsætter med at betale sit abonnement, men der findes ordninger, hvor man kan købe filerne til varig brug, hvis man skulle være interesseret.

Det lyder jo enormt fascinerende at have adgang til millioner af sange ganske lovligt, men indtil videre har dette musikalske Shangri-La været forbeholdt amerikanerne.

Men nu har Sony BMG-topchefen Rolf Schmidt-Holtz ifølge epn.dk udtalt, at lignende abonnementsordninger kunne være på vej her i Europa i løbet af 2008.

Planen er at lancere en download-service med fri download af musik allerede i år, og nærmest det mest interessante er, at Sony gerne vil foretage lanceringen i samarbejde med andre pladeselskaber.

I USA koster det omkring 60 kroner om måneden at være abonnement hos Rhapsody, hvilket i følge firmaet betyder, at abonnenterne søger dybere ned i arkiverne og lytter mere til uafhængige kunstnere end den typiske kunde, som skal betale for hvert musiknummer. Derudover køber abonnementer typisk også flere mp3-numre end ikke-abonnenter.

Der foreligger dog endnu ingen faste planer for en lancering af dette musikalske mekka, men muligheden for at dykke ned i mere end 50 års rock- og popmusik må for vores skyld gerne komme før end senere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA