x

VIDEO: Er hun Danmarks nye, store rockhåb?


Den nærmest totalt ukendte 12-årige danske musiker, der går under navnet FilippaQ, har indspillet sin første selvskrevne rocksang - og der er potentiale til noget stort.

Nummeret "My Smile Is Fake" er den første udgivelse, hvor Filippa synger på engelsk. På nummeret imponerer hun – blandt andet ved at spille alle instrumenterne selv. Derudover demonstrerer hun også flair for sangskriveri med linjer som: "I can’t do it all. I quit trying, it is just too much. I just want to live, pressures got to leave. You know, who I wanna be. I wanna be her." En tekst, der demonstrerer, at Fillippa ikke blot er multiinstrumentalist, men faktisk også, i en alder af 12 år, har et særdeles godt øje for den relevante tekst og konstruktion. Sangen byder ydermere på nogle virkelig spændende temposkift.

Filippa fortæller, at hun har spillet guitar siden hun var seks år. Nu øver hun mellem 60 til 90 minutter i hver eneste dag, og i weekenderne er det helt op til tre timer hun tilegner musikken. Filippa får både undervisning i guitar, klaver og musikteori på musikskole. En ung og særdeles ambitiøs musiker, som både mestrer klaver, bas, trommer og ikke mindst besidder en flot, unik og rocket stemme. 

LÆS OGSÅ: Guns N' Roses slår YouTube-rekord

Filippa uploadede sin første video på YouTube i 2015, da hun var blot ni år gammel. Hendes YouTube-kanal indeholder blandt andet guitar-instruktionsvideoer samt covernumre fra de bedste rocknavne igennem tiden – blandt andet Nirvana, The Smashing Pumpkins og The Cure. Tilsammen har hendes YouTube-videoer over 1,3 millioner visninger, og hun har en trofast lytter- og seerskare, der kommer med konstruktiv og positiv feedback til det 12-årige talent. 

Filippa afslutter sangen med en guitarsolo, som tydeligt viser, at alle de timer, hun har brugt på at øve sig, er godt givet ud. Der er naturligvis plads til forbedring, men der går sansynligvis ikke lang tid før mange flere får øjnene op for FilippaQ – især pladeselskaberne.

Se videoen ovenfor og bedøm selv, hvorvidt den unge musiker har potentiale til at blive Danmarks nye rockhåb. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA