x

Sjælden version af The Doors-nummer udgives

Sjælden version af The Doors-nummer udgives

På fredag (den 3. august) er det præcis 50 år siden, at The Doors' single "Hello, I Love You" tog en førsteplads på hitlisterne. Dette fejrer Rhino Records ved at udgive en sjælden demo-optagelse af nummeret. 

Det hele startede, da sangeren Jim Morrison så en smuk afroamerikansk kvinde på en strand i Venice, Californien, som han straks dedikerede et digt til. Dette digt skulle efter sigende senere udgøre teksten til The Doors' millionsælgende hit "Hello, I Love You". Sangen optrådte på det legendariske rockbands tredje studiealbum Waiting for the Sun fra 1968, der ligeledes rundede de 50 år denne måned.  

Et jubilæum af denne kaliber skal naturligvis ikke gå stille hen. Ikke nok med at der udgives en jubilæumsudgave af Waiting for the Sun til september (der blandt andet vil indeholde liveoptagelser fra en koncert i København fra 1968), bliver der denne uge udgivet en 7-tommer vinylplade med demo-optagelser af "Hello, I Love You" og dens B-side "Love Street", der ligeledes vil optræde på jubilæumsbokssættet til efteråret.  

LÆS OGSÅ: The Doors' debutalbum fylder 50 i dag – her er historien om det legendariske band

The Doors' trommeslager John Densmore har udtalt til Rolling Stone, at han til at begynde med var imod udgivelsen, men forstår det nu: "Jeg har selv udgaver af John Coltrane, mit idol, der laver seks versioner af den samme sang, før den blev mixet, og jeg er interesseret i at følge de bagvedliggende spor". 

Siden deres selvbetitlede debutalbum i 1967 nåede The Doors at udgive seks studiealbums inden Jim Morrisons alt for tidlige bortgang i 1971. Årene efter udgav bandets resterende medlemmer yderligere tre studiealbums. 

Hør demo-optagelsen af "Hello, I Love You" her

Jubilæumsbokssættet af Waiting for The Sun er på gaden den 14. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA