x

Haven Festival: Hemmelige og spontane koncerter

Haven Festival: Hemmelige og spontane koncerter

Haven Festival løber af stablen den 10. og 11. august i København, Refshaleøen. Nu afslører festivalen, at der i år vil være flere hemmelige koncerter på pladsen. 

Om lidt under en uge gæster flere internationale stjerner Haven Festival, blandt andet Kraftwerk og Arcade Fire. Den eksperimenterende festival løfter nu sløret for, at der under de to dage også vil være en række hemmelige- og samarbejdskoncerter. 

"Vi vil gerne være en festival, der udfordrer og eksperimenterer med det traditionelle, iscenesatte koncertformat og den normale festivalstruktur. En festival, der opfordrer til samarbejde blandt musikerne fra de forskellige bands. Så i løbet af festivalplanlægningen har vi spurgt de optrædende artister, om de vil deltage i nogle mere åbne sessioner for at udvikle og skabe nye konstellationer med hinanden og uden set-lists. Det fungerede rigtig godt sidste år, så i år har vi udviklet det yderligere" fortæller Aaron Dessner, medgrundlægger af Haven Festival og kendt fra The National. 

LÆS OGSÅ: Haven Festival offentliggør spilleplan

Sidste år, hvor det var festivalens første år, fortalte arrangørerne ikke om de hemmelige koncerter – hverken før, under eller efter. Koncerterne skete pludseligt og impulsivt. Her kan blandt andet nævnes, at Justin Vernon (forsanger fra Bon Iver) spillede flere improviserede koncerter sammen med guitaristen Aaron Dessner. 

"Et af grundkoncepterne med Haven er, at vi gerne vil overraske vores gæster og give dem uventede oplevelser. Derfor laver vi ikke en offentlig spilleplan for vores collaboration-koncerter, ligesom vi ikke fortæller om, hvem der kommer til at spille sammen, før det sker"­ fortæller Sigurd Hartkorn Plaetner, talsmand og pressechef for festivalen. 

Festivalen ønsker at hemmeligholde koncerterne og tidspunkter, men har offentliggjort, at blandt andet Aaron Dessner, Bryce Dessner, Richard Reed Parry, Selma Judith og jazztrommeslageren Kresten Osgood vil indgå i de nye konstellationer på festivalen. 

LÆS OGSÅ: Ny musikbuket fra Haven Festival – med Kraftwerk i toppen

Billetter til festivalen er sat i salg


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA