x

Moses Sumney ude med ny single - og annoncerer ep


Soulsangeren Moses Sumney er ude med den nye single "Rank & Fire". Se den tilhørende musikvideo øverst. Sumney spiller på den københavnske festival Haven Festival om lidt over en uge. 

Den nye single bliver at finde på Sumneys kommende ep Black In Deep Red, 2014 som udkommer allerede på næste fredag, den 10. august. Ep'en vil indeholde tre numre, herunder "Rank & Fire". De to resterende numre vil bære titlerne "Power?" og "Call-To-Arms". Titlen på ep'en er inspireret af et Mark Rothkos maleri af samme navn fra 1957.

Nummeret indeholder stærke politiske linjer såsom: "Their governing master. To their hip is plastered. Say protect and serve us. But murder’s not service."

LÆS OGSÅ: Dryp af eventyrlig skønhed

I en pressemeddelse fortæller Sumney om ep'en: "Black In Deep Red, 2014 blev skabt i forbindelse med den første og sidste gang, jeg deltog i en protest. Det var i efteråret 2014, efter en jury havde besluttet ikke at dømme politimanden i Mike Brown-mordet. Jeg følte mig som en camoufleret outsider i protesten, som en antropolog, der gennemførte en undersøgelse af sin egen art. Jeg tog til bjergene kort tid efter det og skrev disse sange." 

LÆS OGSÅ: Haven Festival offentliggør de første 12 musiknavne

Den 28-årige amerikaner med den store stemme har tidligere optrådt med navne som David Byrne, Solange og James Blake. Debutalbummet Aromanticism fra 2017 fik fem flotte stjerner af GAFFAs anmelder under overskriften: "Dryp af eventyrlig skønhed" og skrev følgende om Sumneys første studiealbum: "Aromanticism er lyden af noget, du næppe har hørt før. Amerikanske Moses Sumneys vokal og musikalske arrangementer er overrumplende i deres ubegribelige skønhed og forgrenede kompositioner." 

Moses Sumney spiller på Haven Festival lørdag den 11. august. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA