x

Interaktiv hyldest til Beastie Boys' Adam Yauch

Interaktiv hyldest til Beastie Boys' Adam Yauch

Adam Yauch, en af grundlæggerne af hiphop-gruppen Beastie Boys, døde i 2012 i en alder af 47 år efter en langvarig kamp mod kræft. Nu er der skabt en digital hyldest til den afdøde rapper. 

The House That Yauch Built  er en interaktiv hyldest til Adam Yauch, også kendt som MCA. Klikker du dig ind på siden, kommer du ind i en digital verden, hvor du bevæger dig rundt i det oprindelige Canal Street Oscilloscope Studio. Her kan du klikke dig rundt i alle rummene og gå på jagt efter diverse interviews, ukendte informationer, citater, musikvideoer med videre. Herunder en række af hidtil uudgivne optagelser og interviews med de to resterende medlemmer Mike D og Ad-Rock. Alt i alt en rejse rundt i Beastie Boys og Adam Yanchs musikalske karriere. 

Siden er lavet i samarbejde med Oscilloscope Laboratories, Red Bull Music Academy og MediaMonks.
Yauch grundlagde i 2002 filmproduktionsselskabet Oscilloscope Laboratories, hvor han instruerede film og musikvideoer til blandt andet Beastie Boys. 

LÆS OGSÅ: Uudgivet Beastie Boys-video ser dagens lys

Yauch stiftede Beastie Boys sammen med Mike "Mike D" Diamond og Adam "Ad-Rock" Horovitz i 1979. Bandet brød stort igennem med deres første studiealbum Licensed to Ill i 1986. Albummet var det bedst sælgende rapalbum i 80'erne og det første rapalbum til at nå nummer ét på Billboards albumliste. Samlet set blev det til otte studiealbums fra hiphop-gruppen inden Yauchs død i 2012.

LÆS OGSÅ: Beastie Boys: Hot Sauce Committee Part Two

Den 30. oktober vil bogen Beastie Boys Book udkomme. En næsten 600 siders lang bog af Mike D og Ad-Rock. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA