x

Aarhus Festuge inkluderer metal-gigant på programmet

Aarhus Festuge inkluderer metal-gigant på programmet

Aarhus Festuge har netop annonceret, at drone metal-giganten, Stephen O'Malley, vil være at finde på programmet, når arrangementet løber af stablen sidst på måneden.

Stephen O'Malley, kendt fra bands som for eksempel Sun O)))) og Burning Witch, er som soloartist blevet inkluderet i programmet til Aarhus Festuge. Radar i Aarhus bliver fyldt med dyb avantgarde-metal, når den amerikanske guitarist, producer og sangskriver, også kendt som SOMA, besøger stedet den 4. september. 

O'Malley har siden 90'erne været med til at starte adskillige bands og har i den grad sat sit præg på drone- og doom metal-genren. Han har gennem tiden arbejdet på tværs af æstetiske platforme og har formået at overføre metalgenren ind på kunst- og performancescenen, idet han har arbejdet sammen med diverse skulptører, filmskabere, teaterfolk med videre. Han spiller også med på Sort Sols comebackalbum Stor langsom stjerne fra 2017.

LÆS OGSÅ: Aarhus Festuge: Kom til kirkekoncerter med blandt andre Efterklang

Det er dog ikke tilfældigt, at det netop er O'Malley, der er med til at pryde Festugens plakat i år. Aarhus Festuge hylder nemlig den afdøde avantgardekunstner Tony Conrad i år. Tony Conrad var ligeledes en pioner indenfor drone musik-genren, og det er derfor kun passende, at man har valgt at inddrage SOMA til denne hyldest af den afdøde avantgardist. 

Billetsalget til Aarhus Festuge er startet. 
Stephen O'Malley indtager Radar den 4. september kl. 20.00. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA