x

Shawn Mendes fylder 20 år

Shawn Mendes fylder 20 år

Smukfest-aktuelle Shawn Mendes fylder 20 år i dag.

Det hele startede tilbage i 2013, hvor en 15-årig canadisk teenager begyndte at bruge sin fritid på at lægge diverse coversange op på appen Vine med sin guitar, som han havde lært at spille på ved hjælp af undervisningsvideoer på YouTube året før. Mange fik øjnene op for hans store talent, og den unge fyr fra Toronto, Ontario fik hurtigt en ophobning af følgere. I 2014 var han den tredje mest fulgte musiker på Vine. Blandt hans følgere var to ledere fra Island Records, der straks så potentiale og derefter banede vejen for en pladekontrakt, og en musiker, der senere ville dominere hitlisterne verden over, var i støbeskeen. 

Artiklen fortsætter efter videoen

Se en opsamling med alle Shawn Mendes' coversange på Vine: 

Fem år senere er Shawn Peter Raul Mendes stadig ustandselig. Med den ene hitsingle efter den anden dominerer han radiostationer og hitlister på globalt plan. Debutalbummet Handwritten fra 2015 bragte sangerens store gennembrudshit "Stitches" med sig, en sang der straks blev sat i rotation på verdens radiostationer, hvor Mendes høstede en plads på den amerikanske og canadiske top 10-liste samt en førsteplads i Storbritannien. Med verden for sine fødder blev den unge stjerne i 2016 nummer ét verden over med det efterfølgende album Illuminate, der blandt andet introducerede de uundgåelige singler "Treat You Better" og "There's Nothing Holdin' Me Back". Med disse på repertoiret blev Mendes i 2017 den første musiker under 20 år, der har haft tre singler på førstepladsen på Billboards pop-hitliste.

Mendes kan dog også skrive andet end musiker på sit CV. I 2016 skrev han kontrakt med modelbureauet Wilhelmina Models, og i januar samme år debuterede han som skuespiller i den amerikanske sci-fi tv-serie The 100, hvor han havde en gæsteoptræden i seriens tredje sæsonpremiere. 

LÆS OGSÅ: Carpool Karaoke: Shawn Mendes klæder sig ud som Harry Potter

Ud over sin efterhånden veletablerede karriere i underholdingsindustrien har Shawn Mendes også formået at bruge mange kræfter på humanitære og velgørende formål. I samarbejde med DoSomething.org har Mendes gennem flere år lanceret kampagnen "Notes From Shawn", der med inspiration fra hans sang "Life of the Party" forsøger at øge bevidstheden om psykiske lidelser som depression, lavt selvværd og selvskade. I samarbejde med den engelske velgørenhedsfond Pencils of Promise har Mendes endvidere indsamlet, hvad der svarer til over 160.000 kroner til at bygge en skole i Ghana. 

Om sit velgørende arbejde har Mendes udtalt følgende til Clash Magazine: "Jeg vil gerne gøre utrolige ting, der også gør en forskel. Jeg synes ikke kun, det handler om den musik, du udgiver. Det handler også om de ting, du kan gøre, mens du laver musikken".

I maj udgav Shawn Mendes et anmelderrost selvbetitlet album, der efter musikerens eget udsagn skulle være stærkt inspireret af kunstnere som Justin Timberlake, King of Leon og Kanye West. Med tre studiealbums og tre verdensturnerer i rygsækken indtager superstjernen torsdag Bøgescenen på Smukfest blot dagen efter, at han runder 20 år.

LÆS OGSÅ: Her er de fem mest indtjenende danske sange i udlandet i 2017

For at promovere sit nye album vil Mendes påbegynde sin fjerde verdensturné i 2019, og verdensstjernen vender tilbage til Danmark, når han lægger vejen forbi Royal Arena lørdag den 16. marts. Billetsalget er i gang, og der er allerede kun få billetter tilbage. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA