x

Tredje og sidste vinder af KarriereKanonen er fundet

Tredje og sidste vinder af KarriereKanonen er fundet

Det andet af tre talenter fra det danske vækstlag er på Smukfest netop blevet udpeget til vinder af talentudviklingsforløbet KarriereKanonen 2018: Elektropopduoen Fravær alias gymnasiekammeraterne Nikolaj og Gustav fra Sankt Annæ Gymnasium i København.
 
Årets øvrige vindere er popsangeren og sangskriveren Tobias Albert og hiphop-duoen Ravi Kumar.
 
 
Blandt tidligere vindere af KarriereKanonen kan nævnes i dag etablerede navne som The Minds of 99, Katinka, Djämes Braun og mange flere.

– Vi har haft historiens stærkeste KarriereKanonen-felt, og de her tre navne er blandt de mest potente inden for hver deres genre, siger jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jensen. – Fravær en elektropopduo bestående af to gymnasiedrenge. De kom med bare én sang, da vi begyndte: "Drengedrøm". De er en cocktail af to bankende musikhjerter, overvældende kærlighed og uomtvisteligt talent. Og det gør, at vi tror, at drengedrømmen kan gå i opfyldelse, siger jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jensen.

Hvad føler I lige nu, Fravær – I er jo rørt til tårer?

Nikolaj: – Vi havde bare ikke forventet det.

Gustav: – Vi har kun eksisteret i knap et år, det her var vores fjerde koncert nogensinde, og nu er vi oppe imod meget store kræfter. Vi er så sindssygt stolte over bare at kunne konkurrere med dem. Det er det vildeste, der nogensinde er sket.

Men I sendte jo ind til KarriereKanonen, hvor I kun havde én sang. Det antyder dog en vis selvtillid.

Gustav: – Vi ville gerne være Ugens Kanon. Det blev vi ikke, men så ringede de også sagde, vi var valgt ud til Spot. Så tænkte vi: Fuck, vi skal skrive nogle flere sange. 

Nikolaj: – Ja, vi har skullet skrive sangene, før vi kunne øve dem, og så skulle vi til eksamen i gymnasiet, men efter Roskilde gik vi så i skrivelejr. Vi spillede til vores gymnasiefest og havde tekniske problemer i ti minutter og håbede bare, det ikke skete her.

Hvordan vil I beskrive jeres egen musik?

Gustav: – Vi laver musik, fordi vi synes, det er fedt, og vi laver musik om, hvordan det er at være os. Hvordan det er at have en drengedrøm.

Nikolaj: – Og om det at kaste sig ud i noget, som man ikke nødvendigvis føler sig 100 procent sikker i.

Hvem er I inspirerede af?

Gustav: – Alle dem, der sidder derinde (peger på de andre finalister, red.)

Nikolaj: – Jeg hørte faktisk ikke ret meget pop, før vi selv begyndte at lave pop, hvis det ellers er pop, det, vi laver. Eller elektropop. Jeg hørte bare en sang fra pladeselskabet Spinnin' Records, det var noget EDM blandet med trap, det slog hårdt. Jeg tænkte: Fuck, det er fedt, jeg vil gerne lave noget, der har nogle af de samme ... finurligheder, eller hvad man skal sige. Hvis vi har lyst til at lave en dansesang med four on the floor, så gør vi det.

Gustav: – Men det kan også være, vi laver noget Bach-inspireret næste gang.

Hvad skal I nu?

Nikolaj: – Skrive nogle flere sange, så vi kan spille mere end 20 minutter. Vi er pissebange, hver eneste gang vi skal spille, men det er noget af det fedeste.

Valget af vinderne er truffet efter et grundigt talentforløb, som kulminerede i går, hvor otte finalister optrådte på Smukfest. Efter koncerterne voterede en jury bestående af repræsentanter fra KarriereKanonens partnere: Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 Beat.

Hver vinder får nu skræddersyet et udviklingsforløb, som skal støtte deres videre musikalske liv. Derudover skal de tre vindere spille på på Smukfest 2019.  

Talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med danske tekster – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab.

Du kan høre vinderen her:

www.dr.dk/musik/karrierekanonen/


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA