x

Støjrockikon til Odense

Støjrockikon til Odense

Det amerikanske støjrockikon Thurston Moore gæster Odense til efteråret, hvor han giver en intim solokoncert på Teater Momentum den 6. oktober.

Det er en af New Yorks væsentligste rockambassadører, der lægger vejen forbi Odenses Teater Momentum den 6. oktober. Thurston Moore er først og fremmest kendt som grundlægger og guitarist i den hedengangne støjrockkvartet Sonic Youth, der voksede ud af New Yorks såkaldte nowave-scene i startfirserne og opnåede international berømmelse i kølvandet på grungebølgen i halvfemserne.

Moore har imidlertid mange andre titler at bryste sig med: producer, studietekniker, grafiker – og siden 2015 tillige adjungeret professor ved Rytmisk Musikkonservatorium i København. I forbindelse med sit professorat har Moore været en flittig gæst i Danmark de seneste år. Da han spillede på Jazzhouse i 2016 kvitterede GAFFAs anmelder Mikkeline Wilian med fem stjerner, idet hun blandt andet skrev: ”Hvor guitarguden Jimi Hendrix slap, tager Thurston fat og udforsker guitarens uendelige muligheder. Han hviler ikke på laurbær fra flere års avantgarde-punkstøjsucces, men kaster sig ud til uopdaget rum. En vild chancerytter.”

Intimkoncerten med støjpionéeren må siges at være noget af et scoop for Teater Momentums nye musikalske tiltag Momentum Musik, på hvis progressive program en genrebryder som Moore må siges at passe perfekt ind. For Momentums musikbooker Casper Tornhøj Schärfe var Moores danske professorat afgørende i forhold til bookingen:: ”At Moore er adjungeret professor og derfor har sin gang i landet var det, der gav mig ideen til at booke ham. Hvis han er i landet må det også kunne lade sig gøre at booke ham til nogenlunde fornuftige penge. Det skal jo heller ikke kun skal være København, der får gavn af at et sådant ikon har sin gang i landet”.

Der er et begrænset antal billetter til koncerten, og billetsalget er i gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA