x

New Order annoncerer koncertdokumentar

New Order annoncerer koncertdokumentar

Manchester-bandet New Order har annonceret detaljer om ny dokumentar. 

I koncertdokumentaren, Decades, følger man gruppens forberedelse med kunstneren Liam Gillick forud for deres optræden på Manchester International Festival 2017.

Showet "New Order + Liam Gillick: So it goes.." var en nytænkende og dekonstruerende performance, som indeholdte et væld af materiale fra gruppens lange karriere, både nyt og gammelt, kendt og ukendt. Gruppen fremførte showet sammen med et 12-mands synthesizer-ensemble fra Royal Northern College of Music, hvortil kunstneren Liam Gillick skabte et scenesæt, der reagerede dynamisk til musikken.

Decades er "halv koncert, halv dokumentar", som bandet skriver på deres hjemmeside. Igennem koncertdokumentaren får man fuld adgang til det ikoniske band samt interviews med deres samarbejdspartnere. Det er en film som strækker sig over dekader, og dykker ned i gruppens musikalske rejse over fire årtier.

LÆS OGSÅ: New Order: Music Complete

New Order albumdebuterede i 1981 med Movement. Sidenhen er det blevet til ni studiealbums fra gruppen, med deres seneste fra 2015, Music Complete. Et album som GAFFA kvitterede for med fire stjerner og følgende ord: "Det er ikke en tilbagevenden i ren triumf, men et fint comeback med en snert af livrem og seler". 

Bandet er en videreførelse af Joy Divison, som blev opløst i 1980 efter forsangeren, Ian Curtis begik selvmord. De tre resterende medlemmer Bernard Sumner, Peter Hook og Stephen Morris valgte sammen, at danne New Order som blev udvidet med Gillian Gilbert og sidenhen bassisten Tom Champham og guitaristen Phil Cunningham. Peter Hook er ikke længere en del af gruppen, og har siden 2007 udgivet musik under eget navn. 

LÆS OGSÅ: Peter Hook: Fuck de to andre

Koncertdokumentaren vil få premiere på tv-kanalen Sky Arts den 22. september. Se traileren her: 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA