x

Aretha Franklin er død

Aretha Franklin er død

Den verdenskendte soulsangerinde Aretha Franklin er død, skriver flere udenlandske medier og bekræfter Franklins publicist over for nyhedsbureauet AP

Publicist Gwendolyn Quinn bekræfter, at souldronningen afgik ved døden torsdag formiddag kl. 9.50 (lokal tid) i hjemmet i Detroit. 

Den officielle meddelse lyder: "Franklins officielle dødsårsag skyldes fremskræden kræft i bugspytkirtelen, som blev bekræftet af Franklin's onkolog, Dr. Philip Phillips fra Karmanos Cancer Institute".

Familien udtaler: "I et af de mørkeste øjeblikke i vores liv, kan vi ikke finde de rette ord til at udtrykke smerten i vores hjerter. Vi har mistet vores overhoved og familiens klippe".

LÆS OGSÅ: Aretha Franklin: Jewels In The Crown: All-Star Duets With The Queen Of Soul

Soul-legenden blev 76 år og havde kæmpet med store sundhedsproblemer de seneste år og blev diagnosticeret med kræft i 2010.

Aretha Franklin har solgt mere 75 millioner albums verden over og vundet 18 Grammy-priser. I en alder af blot 14 år udgav hun sit debutalbum, som sidenhen er blevet til en beundringsværdig samling på i alt 42 studiealbum. Hun brød for alvor igennem med det store hit, "Respect" fra 1967. 

Nekrolog følger snarest..


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA