Nyhed

Kom til reggaefestival i Aarhus

GAFFA.dk – alt om musik

For fjerde gang i træk inviterer Jam Link Intl. til to dages reggaefestival i hjertet af Aarhus – nærmere bestemt Voxhall, der også i år danner rammen om reggaefesten, der igen i år både har et udendørs- og et indendørs program med plads til såvel børnefamilier, teenagere og voksne og med reggaemusikken som det naturlige omdrejningspunkt.

Festivalen afvikles i dagene 24.-25. august og efter en særdeles varm sommer, holdes temperaturerne i år oppe af store internationale reggaenavne som Macka B, Queen Omega, Perfect Giddimani og Exile Di Brave, der alle vil gøre deres til at give festivaldeltagerne en uforglemmelig oplevelse med varme rytmer. The Pathheights og Teacha Dee vil ligeledes aflægge festivalen et besøg.

Fra de hjemlige himmelstrøg er der live koncerter med Mwakenya, Pops Jabu og Lappa Luma. Traditionen tro byder festivalen på både reggae og dancehall, men ud over musikken er der jamaicansk kultur, caribisk mad, Marley Coffee og kunst på plakaten - sidstnævnte ved Anette Vogel.

Diverse lydsystemer sørger for at holde reggaegryden i kog i mellem de optrædende kunstnere, og i år er der genhør med DJ Fex Denali og Tiger Moth, der også sidste år var blandt pladevenderne. I år får de selskab af Booyaka Sound, der med base i Odense, i år kan fejre et imponerende 25-års jubilæum som reggaediskotek og som nok skal sørge for at skabe den helt rigtige reggaevibe. Med de 25 år på bagen er de dermed et af landets længst eksisterende aktive lydsystem. Fra Aalborg kommer "the top ranking sound" LHT Sound featuring Skod Kong & Bass Bjørne ligesom Aarhus eget – det legendariske Kali-ma Sound vil sørge for at det ikke kommer til at gå stille for sig.

Journalist, forfatter og radiovært Henrik Bæk inviterer gæsterne ombord på en musikalsk rejse gennem reggaemusikken, der i år kan fejre 50-års jubilæum.

Udendørs-arrangementerne afvikles ved åen lige udenfor VoxHall fredag og lørdag i tidsrummet 15-19, hvor der er gratis adgang. Livekoncerterne finder sted i Voxhall, hvor dørene åbnes begge dage kl. 20:00.

Både fredag og lørdag er der afterparty på CASAV58 i Vestergade, hvor der er gratis adgang, hvis man har et festivalarmbånd. Her spiller Booyaka Sound, DJ IDA-I, LHT Sound, Riddim Fex, Kali-ma Sound og Black Sheep.


Programmet (med forbehold for ændringer) ser sådan ud:

Dag1 – d. 24. august

OUTDOOR ACOUSTIC & DUB TENT
(15:00 - 19:00) – gratis adgang


Location: Riverside Lawn Voxhall

Music by:

Papa Bongo - Dub Master


Tiger Moth- Vinyl King

 


INDOOR, VOXHALL


Door open 20:00 - entré

Feat:

Macka B & Roots Ragga


Perfect Giddimani + Surprise Guest

Mwakenya

Kali-ma Sound


Henrik Bæk GAFFA

Tiger Moth/Papa Bongo

 


FREE AFTERPARTY @ CASAV58

(with festival arm band)

Riddim Fex


IDA-I

Black Sheep

Kali-ma Sound


 

Dag 2 – d. 25. august

OUTDOOR ACOUSTIC & DUB TENT


(15:00 - 19:00) – gratis adgang

Location: Riverside Lawn Voxhall

Music by:


The Pathheights – acoustic reggae

Pappa Bongo - Dub Master

Tiger Moth- Vinyl King


Touch Of Africa Design Fashion Show

 

INDOOR, VOXHALL  


Door open 20:00 - entré

Feat:

Queen Omega in Concert


Pops Jabu

Exhile D Brave

Lappa Luma


LHT Sound featuring Skod Kong & Bass Bjørne

Booyaka Sound

Tiger Moth/Papa Bongo


 

FREE AFTERPARTY @ CASAV58

(with festival arm band)


Riddim Fex

IDA -I

LHT & Booyaka Sound - Clash



Lidt om nogle af festivalens internationale live-navne:

Macka B
Engelske Macka B hører til historiens vigtigste og mest indflydelsesrige reggae-artister. Over 30 år har han spillet en betydelig rolle vidt og bredt – ikke mindst i Jamaica og Storbritannien. Macka B er inkarneret Rastafari-tilhænger, hvorfor hans musik helt oplagt sværmer om bevægelsens musikalske såvel som spirituelle budskaber – ofte med lyse og humoristiske vinkler. Sammen med Mad Professor har han kreeret reggae med kraftige dub- og dancehall-undertoner, og netop dette samarbejde satte for alvor gang i den sympatiske DJ/sangers karriere i midten af 1980erne.

Sidste års album Health Is Wealth (anmeldt i Gaffa) er hans seneste album og indeholder de virale hits What Me Eat og Cucumba – sidstnævnte med mere end 44 mio. streams på Youtube.


Queen Omega
Queen Omega alias Jean Osbourne er født i San Fernando i Trinidad og Tobago i 1981 og slog først sine folder i diverse calypso- og soca-bands, inden hun kastede sig siden over reggaemusikken. Senere førte en betagelse af rastafari-bevægelsen til en passion for roots reggae, der hænger ved den dag i dag.

I 2005 udgav hun sit femte album Servant Of Jah Army, der udkom på Mad Professors legendariske Ariwa Sounds og har siden turneret med jamaicanske Marcia Griffiths (tidligere korsanger for Bob Marley), og i 2012 udgav hun så hendes foreløbigt sidste album Together We Aspire, Together We Achieve.

Perfect Giddimani
Greg Rose bedre kendt som Perfect Giddimani eller Mr. Perfect er en jamaicansk reggaesanger, der har opnået global anerkendelse med sit reggaehit Hand Cart Bwoy, der kom på den jamaicanske hitliste i 2004 og skabte en massiv støtte til de lokale sælgere, som transporterer deres varer på markeder og gader ved hjælp af deres håndbyggede sæbekassebiler. I 2005 udgav han sit første album Giddimani og i april 2017 var Perfect med på Young Shantys ep Chalice Row Or Dig A Hole, der debuterede på Billboards Reggae Albums-liste som nummer et. Samme år udgav Perfect sit album nummer 11 i rækken. Albummet hed Live My Life Again og røg direkte ind på Billboards Reggae Albums-chart i september 2017.


Exile Di Brave
Målrettet, selvsikker, lyrisk og talentfuld er blot nogle af de få ord, der beskriver Exile di Brave. Født i solskinsbyen Portmore, Jamaica er han på en musikalsk mission, hvor målet er at underholde og opløfte.

Exile Di Brave har én ting i tankerne - at møde musikken med tillid og mod. Han tror på, at de rigtige holdninger og budskaber vil være i stand til at inspirere verden og gøre denne til et bedre sted. I 2013 udsendte han debutalbummet The Calling, der fik flotte anmeldelser med på vejen, ligesom han lige nu er aktuel med ep'en Ancient Kingdom. Der venter Aarhus en stor oplevelse med et af de nye upcoming talenter fra den rige jamaicanske musikscene.

 


ANNONCE