x

Teenage Fanclub mister vigtigt medlem efter uenigheder

Teenage Fanclub mister vigtigt medlem efter uenigheder

De skotske popveteraner i Teenage Fanclub kommer med en trist nyhed - Gerard Love forlader gruppen.

Guitaristen og sangeren, som var med til at starte bandet, forlader gruppen. I en besked på bandets sociale medier skriver de: "Efter London-showet i november forlader Gerry bandet og Teenage Fanclub fortsætter uden ham". Bandet forklarer videre, at Gerrys farvel til bandet skyldes flere interne uenigheder om tourplaner. 

LÆS OGSÅ: Teenage Fanclub imponerede i Lille Vega

Som band udsprang Teenage Fanclub af den alternative rockscene i Glasgow i 1989 og blev dannet af Norman Blake, Raymond McGinley og ikke mindst Gerard Love, som alle stod for sangskrivningen og vokalindspilningerne. De albumdebuterede i 1990 med A Catholic Education, som havde et ganske kaotisk lydbillede sammenlignet med de efterfølgende albums. Bandet var inspireret af de amerikanske vestkystband som Beach Boys, The Byrds og Big Star. 

Året efter udgav de albummet Bandwagonesque. En plade, som fik en overvældende positiv modtagelse af kritikere og publikum – den blev blandt andet kåret som årets bedste album af det amerikanske rocktidsskrift Spin i 1991. Det bør påpeges, at det var Nirvanas Nevermind, som var at finde på andenpladsen. 

Se herunder opslaget fra bandet: 

 

Announcement from Teenage Fanclub.

Et opslag delt af Teenage Fanclub (@teenagefanclubofficial) den


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA