x

Artifact Collective klar med anden single

Artifact Collective klar med anden single

Danske Artifact Collective er klar med deres andensingle, "Ways", en velproduceret opfølger til radiohittet "Light Blue".

Det seks mand høje band Artifact Collective har haft en vild sommer. Deres debutsingle, "Light Blue", udkom tilbage i april, hvor den blev Ugens Uundgåelige på P3. Væbnet med blot en demo-cd og den uundgåelige single spillede bandet derefter tre solide sommerkoncerter på henholdsvis Egmont Festival, Carpark Festival og Spot Festival.

Sidstnævnte koncert høstede fire stjerner af GAFFAs anmelder, der øjnede et stort potentiale på trods af det sparsommelige bagkatalog: "I afslappet og overlegen stil leverede de en vellydende koncert, der var lækkert flydende"

LÆS OGSÅ: Flydende flødepop i eftermiddagssolen

Nu kommer andensinglen, "Ways", der endnu en gang rammer en poppet r&b-lyd med luftige guitar-akkorder, sprød 90'er vokal og instrumenter i mange lag. Selvom kollektivet består af seks unge drenge fra København, formår de at komplementere hinanden, uden at lyden bliver for tætpakket eller at nogen drukner i mængden.

Det er særlig tydeligt på "Ways", hvor produktionen leger med de forskellige udtryk, men hvor Victor Olivers vokal står stærkt i centrum. Teksten beskriver følelsen af et parforhold, der er kørt fast i samme rille, og hvor polerne trækkes længere og længere fra hinanden.

LÆS OGSÅ: José Golzález: Mange tusinde blev dræbt - eller forsvandt

Du kan lytte til andensinglen "Ways" her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA