x

VIDEO: Suede i forladt Tjernobyl-område


Britpop-legenderne er på trapperne med et nyt album. Den nyeste single "Life Is Golden" har fået en tilhørende og rørende musikvideo. Se den ovenfor. 

Singlen er frontløber for det kommende album, Blue Hour, som udkommer den 21. september. Den smukke og gribende musikvideo er filmet i den forladte ukraniske by, Pripjat. Byen som blev evakueret 36 timer efter kernekraftulykken i Tjernobyl i 1986. Byen er stadig erklæret ubeboelig den dag i dag. I videoen ser vi i de forladte grå betonbygninger, pariserhjulet, som står bomstille, den børnetomme legeplads og gymnastiksalen, som står øde hen, mens man hører linjerne "You're not alone; look up to the sky and be calm" fra den britiske gruppe. 

Videoen er lavet af filmskaberen Mike Chrstie, som udtaler følgende om videoen i en pressemeddelse: "Det handler ikke om tragedien ved ulykken, som skete for så mange år siden – men om den ustoppelige livskraft, som har opslugt hele det øde og efterladte landskab, menneskene skabte. Det virkede passende at matche sangen med krakelerende beton, der er blevet indtaget af gyldne træer."

LÆS OGSÅ: Briterne stemte nej til Brett-xit

London-bandet kunne i marts fejre 25-års jubilæum for udgivelsen af deres selvbetitlede debutalbum, som sammen med efterfølgerne gjorde dem til nogle af de største i 90’ernes britpopbølge – og i øvrigt også særdeles populære i Danmark.

Det ottende og kommende album er ifølge bandet selv deres mest dystre album til dato. Albummet er samtidig et konceptalbum, som vil indeholde 14 sange, der alle er forbundet tematisk til skumringstiden. Det er Alan Moulder, som har produceret bandets album. Produceren har tidligere samarbejdet med Arctic Monkeys, The Killers og Nine Inch Nails. 

Den 9. og 10. oktober gæster briterne Danmark, når de spiller to udsolgte koncerter i DR Koncerthuset.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA