x

Her er verdenshistoriens mest sørgelige hits

Her er verdenshistoriens mest sørgelige hits

BBC har ud fra Spotify-data identificeret hvilke af musikhistoriens hits, som er de mest sørgelige og får øjnene til at løbe i vand. 

Spotify har opbygget en algoritme, som har til formål at kvantificere mængden af sorg i musiknumre. De har indsamlet metadata på over 35 millioner sange i deres database. Hvert nummer er herefter kommet igennem en længere analyse og fået en såkaldt valens-score samt blevet opdelt i positive sange og negative sange. Ifølge Spotify har de målt numrenes energi, herunder hvor hurtigt tempoet går, hvor højt lydbilledet er, og hvor dansevenligt nummeret er. 

LÆS OGSÅ: Spotify lider milliontab

BBC har efterfølgende anvendt dataen for at finde frem til verdens mest sørgelige sange, som har toppet Billboard hitlisten igennem tiden. Alle fem numre i toppen af listen er fra før 1980'erne. Sørgelige hits hitter åbenbart ikke i så stor stil mere, som de gjorde for 40-50 år siden. Førstepladsen til verdens mest sørgelige sang går til Roberta Flacks "First Time Ever I Saw Your Face" 1972. Elvis Presley løber med tredjepladsen, klassikeren "Are You Lonesome Tonight?" fra 1960. Den amerikanske soulgruppe Commodores har hele to sange på top fem. 

Top fem over verdens mest sørgelige sange:
1. The First Time Ever I Saw Your Face – Roberta Flack (1972)
2. Three Times A Lady – Commodores (1978) 
3. Are You Lonesome Tonight? – Elvis Presley (1960)
4. Mr Custer – Larry Verne (1960) 
5. Still – Commodores (1979)
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA