x

Bisse folder sig ud i ny kunstform

Bisse folder sig ud i ny kunstform

Nu er der snart mulighed for at opleve Bisse i helt nye rammer, når han den 29. september bliver spejlvendt i et nyt, iscenesat koncertformat på Betty Nansen Teatret i København.

”Bisse Iscenesat” bliver den første i en række af koncerter, der bygger på et samarbejde mellem Betty Nansen Teatret og Roskilde Festival kaldt Betty X Roskilde. Koncerterne vil i sin grundform eksperimentere med det, der sker, når livemusik og teater mødes i nye, uforudsigelige sammenstød.

LÆS OGSÅ: Video: Roskilde-aktuelle Bisses sidste sommernat

Bisses optræden vil foregå i scenografien til forestillingen Orlando baseret på Virginia Woolfs roman af samme navn – en næsten 100 år gammel fortælling, der, velmatchende Bisses profil, udforsker køn og identitet med en hovedperson, der rejser i gennem tiden som både mand og kvinde.

Om rollen siger Bisse:

”Jeg er meget beæret over at blive inviteret til at optræde i Orlandos spejlverden. Jeg føler mig ganske beslægtet med dette menneske og glæder mig til at knopskyde identiteter tværs igennem århundreder denne aften på Betty Nansen.”

LÆS OGSÅ: Bulder fra fyldte Bisse-tønder

Bisse er på rekordtid blevet stemplet som et unikum på den danske musikscene. Hans ærlige popkompositioner er i konstant bevægelse, og med otte album og utallige koncerter i ryggen er det svært at forestille sig, at den 31–årige sangskriver nogensinde sidder stille. Når Bisse optræder er han sjældent bleg for at kombinere diverse kunstformer, og med sin allerede noget teatralske performerstil er det let at forestille sig Bisse brillere på de skrå brædder.

Betty X Roskilde vil til hver koncert byde på en ny scenografi med en ny kunstner håndplukket af Roskilde Festival. Til ”Bisse Iscenesat” kan publikum forberede sig på en oplevelse af mere intim karakter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA