x

Lightwave Empire udgiver personligt debutalbum efter tragedie

Lightwave Empire udgiver personligt debutalbum efter tragedie

Bjarke Niemann, frontmanden i Spleen United har efter bandets opløsning startet projektet Lightwave Empire. I 2016 udgav de deres debut-ep, og to år senere er debutalbummet fra gruppen nu på trapperne. 

Debutalbummet, Heart of Noise, fra Lightwave Empire lander i landets pladebutikker den 21. september. Albummet er skrevet til Bjarkes kone og er en helt særlig kærlighedserklæring til kvinden i hans liv, som i de senere år har gået igennem en hård tid periode i sit liv, da hendes mor på tragisk vis begik selvmord juleaften 2012. 

"Det var en heftig undtagelsestilstand, efterfulgt af svære nedture. Og hvordan hjælper man en man elsker, som har et uløseligt problem? Da vi kom hjem fra juleferien, eller hvad vi nu skal kalde den, gik jeg i gang med at skrive sange. Og det, der kom ud, var opløftende og håbefulde sange. Alle sangene fra det nye album kom ret hurtigt og var et naturligt forsøg på eskapisme, simpelthen lave et rum, hvor man har lyst til at være," fortæller Bjarke Niemann i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Lightwave Empire med ny rørende musikvideo

Efter den tragiske hændelse følte Bjarke Niemann, at han havde svært ved at forene sig med Spleen Uniteds mørke og elektroniske univers, da han havde fundet glæden ved at skabe opløftende musik. Under NorthSide Festival 2013 gik bandet i opløsning og skabte en mindeværdig optræden. Koncerten endte med smadrede instrumenter og vrede bandmedlemmer, som forlod scenen med følgende ord: "Spleen United holder pause på ubestemt tid".

"Jeg ønsker mig den ultimative frihed til at vælge, hvad jeg vil eller ikke vil. Det følte jeg slet ikke, jeg havde dengang. Jeg havde lyst til at aflyse koncerten, men kunne jeg ligesom ikke. Men jeg kunne heller ikke føle den gamle musik længere, så hvorfor stille sig op på en scene og lade som om? Det var i hvert fald ikke meningen, at det skulle gå så meget amok, men kaosset kom igen bare anstigende," fortæller Bjarke Niemann om koncerten. 

Efter koncerten og opløsningen af Spleen United fortsatte Bjarke Niemann med de nye og mere positive sange, som nu er blevet til debutalbummet for Lightwave Empire. Albummet er er indspillet i Californien i samarbejde med den amerikanske producer David Sardy (Oasis, Red Hot Chili Peppers m.fl.). 

Du har muligheden, for at se Lightwave Empire live, når de spiller to koncerter i henholdsvis Atlas, Aarhus den 25. oktober og Hotel Cecil, København den 26. oktober.

LÆS OGSÅ: Lovende lysmagere i den bornholmske sommernat

Trackliste:
1. Pleasure & Pain
2. Too Close To The Sun
3. Turn On The Machine
4. Here Comes The Sun
5. Homes Of Steel
6. I Need You Sundown
7. Better Days Ahead
8. Kill Me With love
9. Still Breathing
10. In My Universe
11. Heart Of Noise


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA