x

Copenhagen World Music festival skydes i gang

Copenhagen World Music festival skydes i gang

I dag og frem til søndag kan københavnerne opleve jazz og verdensmusik under Copenhagen World Music Festival.

Under temaet "Plads til alle – det store kulturmøde" er Copenhagen World Music Festival for syvende gang klar til at indtage hovedstaden med spændende musik fra hele verden.

I dag skydes festivalen i gang med en stor åbningskoncert på Rådhuspladsen kl. 15. Her kan publikum blandt andet opleve det tjekkiske band BraAgas, som vil være gruppens danske debutkoncert. Herudover vil det danske upcoming band Hvalfugl træde op på scenen, hvor man kan nyde delikate jazztoner. Ydermere vil der blive leveret sommerlige afrobeats fra Feridah Rose (billedet). 

LÆS OGSÅ: Feridah Rose om de illusoriske flugtruter

Festivalprogrammet byder på en lang række spændende koncertoplevelser, herunder Atse Tewodros Project, som tager afsæt i den traditionelle etiopiske musik og blander det med moderne jazz. "Musikkens evne til at bygge bro mellem forskellige kulturer er et af de centrale fokuspunkter for Copenhagen World Music Festival. Atse Tewodros Project er et godt eksempel på et sådant kulturmøde, hvor musikken bliver et rum for dialog og for forsoning henover fortidens fortrædeligheder," udtaler festivalkoordinator Annette Bellaoui i en pressemeddelelse. 

Festivalen byder også på en gratiskoncert på Skt. Hans Torv lørdag aften med blandt andet Balkan-funk bandet Gadjos. Kirkekoncerter står også på programmet, når det spanske folkband Sangre de Muerdago fredag aften møder den danske singer/songwriter Own Road i en fin sammensmeltning i KoncertKirken. 

Utallige nationaliteter er at finde på festivalsprogrammet – Grønland, Nepal, Indien, Italien, Afrika og mange flere. Publikum har således rig mulighed for at udforske og gå på opdagelse i alverdens genrer. Festivalens koncerter vil finde sted på diverse spillesteder og offentlige pladser rundt i hele København og omegn, blandt andet på Christiania og Vesterbro. 

LÆS OGSÅ: Dansk singer/songwriter går stadig sin egen vej

Se hele programmet samt spilletider lige her

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA