x

Efter seer-storm: DR med markante ændringer i LIVE!

Efter seer-storm: DR med markante ændringer i LIVE!

DR havde i fredags premiere på det nye musikunderholdningsprogram LIVE - en premiere, der medførte stor kritik fra seerne, hvilket nu har fået arrangørerne til at ændre i formatet. 

Med det nye talentprogram LIVE får en række danske musikere muligheden for at optræde for hele Danmark og vise deres talent i den bedste sendetid foran de to coaches Sanne Salomonsen og Line Rafn. På bedste Tinder-manér kan seerne stemme på artisten ved at swipe på telefonen med en tilhørende app. 

Nu fortæller DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, at når X Factor-efterfølgeren vender tilbage i morgen, bliver det med markante ændringer. 

LÆS OGSÅ: DR's X Factor-erstatning er fundet

Artisterne har nemlig kun 30 sekunder til at vise deres værd på scenen, hvor seerne skal være hurtige med tasterne og stemme, inden de 30 sekunder udløber. Dette viste sig dog at være umuligt for de mange seere, der streamede programmet fra DR TV, eftersom programmet ikke fulgte det ofte forsinkede streaming-signal, og seerne kunne ikke nå at swipe på LIVE-appen i tide. 

DR mødte derfor stor kritik på de sociale medier efter premieren, som de nu har reageret på, idet de forlænger artisternes scenetid, fortæller underholdningschefen:

– Vi har lyttet til kritikken fra de seere, der har streamet og brugt appen. Vi vil gerne sikre os, at de også får en god oplevelse og kan nå at stemme med, og derfor har vi udvidet den tid, hvor artisterne synger, og dermed også det vindue, hvor seerne har mulighed for at stemme, siger Jan Lagermand Lundme. 

LÆS OGSÅ: Musik bliver nu et endnu større fokuspunkt for DR

Artisterne får nu mulighed for at synge et helt minut frem for 30 sekunder, hvilket DRs underholdningschef mener vil gavne både seere såvel som artister. Denne ændring afføder, at LIVE bliver forlænget med 25 minutter, og bliver delt op i to. Den første afdeling sendes mellem kl. 20-21, mens den anden bliver sendt fra klokken 21.25. 

LIVE vender tilbage hver fredag fra klokken 20 på DR1 og DR TV. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA