x

Aurora kommer til Danmark

Aurora kommer til Danmark

Det unge, norske stjernefrø Aurora, der trækker tråde til kvindelige artister som Susanne Sundfør, Kate Bush og Björk har netop annonceret koncert på Store Vega den 19. januar 2019.

Med sit drømmende, sofistikerede synth-popunivers har Aurora på rekordtid plantet sig i den musikalske verdens bevidsthed. Allerede før udgivelsen af sin debut-ep havde den kun 22-årige nordmand underskrevet pladekontrakter i hjemlandet samt Europa og USA.

I 2015 debuterede den unge nordmand med den silkebløde stemme med ep'en Running With Wolves, der i 2016 blev efterfulgt af albummet All My Demons Greeting Me as a Friend, der strøg direkte ind som nummer et på den norske albumhitliste. Begge udgivelser affødte massiv interesse og blev rost til skyerne i store internationale medier som New York Times, The Guardian, Rolling Stone og NME.

LÆS OGSÅ: Aurora: All My Demons Greeting Me As A Friend

Auroras fanskare udvidede sig ydermere, da nummeret "Conqueror" optrådte i den norske ungdoms hit-serie Skam, mens hendes fortolkning af David Bowies "Life On Mars" ditto optrådte i den amerikanske serie Girls.

Nu er der godt nyt for popspirens danske fans, der i starten af næste år kan opleve hende på tæt hold. Det er dog ikke mere end et par måneder siden, hun sidst stod på dansk jord under sin koncert på NorthSide Festivalen – GAFFAs anmelder var begejstret:

"Succesen er fuldt fortjent, for Aurora har en virkelig imponerende stemme, stor, lys, klar og skarp som en diamant og noget af det vildeste, jeg har hørt fra en nordisk sangerinde, siden færøske Eivør Pálsdottir brød igennem i begyndelsen af årtusindet."

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Nordisk melankoli i fuld sol

Det står ikke stille for sig for sangerinden, der, foruden at have en større europæisk turné på vej, er i gang med at sætte de sidste punktummer på sit kommende album, hvorfra vi allerede kender singlen "Queendom" – et album, vi med garanti vil blive hevet ind i, når Aurora efter nytår lægger vejen forbi Store Vega.

Billetsalget er netop skudt i gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA