x

Marie Key drager på tour

Marie Key drager på tour

Til efteråret er Marie Key at finde på en række af landets spillesteder.

Det er ikke længe siden, københavnske Key kunne fejre fødslen af sit fjerde soloalbum, Giganter, der udkom i foråret. Nu er hun klar med en opfølgende turné rundt i det ganske land, efter den nyligt overståede festivalssæson har lagt sig.

På turnéen, der vil løbe af stablen i september og oktober, vil Key i selskab med sit nye band betræde klubscener i otte danske byer. Bandet består af Mads Andersen (trommer), Amanda Wium (keys og kor), Andreas Stigkjær (keys) og Carl Riestra (bas, guitar og kor).

LÆS OGSÅ: Per Vers fortolker Marie Key på ny single

Key har på det seneste fundet stor glæde i at arbejde tæt sammen med andre musikere, hvilket i høj grad mærkes på Giganter, der, foruden producerne Rasmus Bille Bähncke og Jannik Brandt Thomsen, inviterede flere gæstesangere med på noderne.

En plade, der ifølge Key selv, handler om vigtigheden i at have forbilleder at lytte til i tider, hvor man føler sig fortabt:

“Efter “Tænker du vi danser" tog jeg en form for orlov, hvor jeg læste bøger og hørte en masse radiointerviews. Uden helt at være klar over det, ledte jeg efter en vej frem oven på nogle år med en del opmærksomhed og høj fart. Ved at lytte til mine forbilleders fortællinger fandt jeg svar på nogle af de spørgsmål, som de sidste par år havde sig sat i mit hoved. Hvad vil det sige at stille sig frem? Hvad har det af omkostninger? Ved at lytte til mine giganters historier, blev jeg klogere på min egen historie og mit eget ståsted."

LÆS OGSÅ: Marie Key: Jeg blev ærlig talt rystet over massiviteten af opmærksomheden

Billetsalget er i fuld gang.

21/9 Skive Theater, Skive
22/9 Fermaten, Herning
27/09 Mantziusgården, Birkerød
28/09 Gimle, Roskilde, 
29/09 Elværket, Holbæk, 
04/10 Vershuset, Næstved, 
05/10 Det Musiske Hus, Frederikshavn, 
06/10 Tobaksgaarden, Assens

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA