x

Den Sorte Skole i endnu et klassisk symfonisk møde

Den Sorte Skole i endnu et klassisk symfonisk møde

De to sample-musikere vil den 31. januar 2019 gentage succesen og slå de musikalske pjalter sammen med det klassiske stororkester Copenhagen Phil. Der er varslet et vibrerende møde mellem dybt original samplemusik og klassiske symfonier.

Det er ikke første gang, Den Sorte Skole møder Sjællands symfoniorkester Copenhagen Phil. Tilbage i 2016 mødtes de to verdener i en farverig udfoldelse i Musikkonservatoriets Koncertsal, København, hvor Copenhagen Phil opførte dj-duoens Symfoni no. II i selskab med selv samme. Symfoni no. I blev opført i 2014 med DR UnderholdningsOrkestret.

Denne kommende januardag vil Den Sorte Skole som noget nyt hive vintage synthesizere og effektmaskiner frem for at frembringe helt nye klanglandskaber og ikke mindst skabe de vigtige forbindelser mellem det samplede, det elektroniske og det klassiske.

Den Sorte Skole er klar med deres Symfoni no. III, der vil udgøre omdrejningspunktet for den kommende koncert og uropførelse. Det vil ske i forbindelse med Copenhagen Phils 60 minutes Festival 2019, der vægter at vise det moderne symfoniorkesters udtryksmuligheder. Dette har Copenhagen Phil tidligere bevist gennem flere musikalske sammenstød mellem den rytmiske og klassiske verden, hvor deres forhenværende samarbejder blandt andre har budt på Mew, Efterklang, Oh Land, Hymns from Nineveh, DJ Noize, med flere. When Saints Go Machine er i samme ombæring annonceret til at spille med orkestret den 2. februar.

Den Sorte Skoles tredje og sidste symfoni vil stå som et selvstændigt værk modsat duoens første to symfonier, der tog sit afsæt i deres tidligere udgivelser. Værkets lydunivers rummer samples fra gamle ortodokse religiøse kor, oprindelig folkmusik og eksperimenterende elektronisk musik, der alt sammen tematisk vil kredse om den centrale spænding mellem ro/uro.

Helt centralt i skriveprocessen omkring alle tre symfonier står den garvede komponist Karsten Fundal, der har spillet en afgørende rolle i selve symfoniernes fremskabelse. Den Sorte Skole udtaler: ”At skrive tre symfonier med Karsten Fundal har været en utrolig rejse, og vi glæder os enormt til at afslutte trilogien med det mest fremadsynende værk af de tre. Vi har fra gang til gang udvidet vores forståelse af orkestret og tager denne gang skridtet fuldt ud og ind i en total splejs­ning af det samplede, det elektroniske og det orkestrale univers.”

Billetsalget starter onsdag den 12. september kl. 10. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA