x

U2 hånede Jimmie Åkesson – nu svarer Sverigedemokraterne

U2 hånede Jimmie Åkesson – nu svarer Sverigedemokraterne

I går skrev vi om U2s hån mod Jimmie Åkesson. Nu har Sverigedemokraterne kommenteret hændelsen.

"Når svenske berømtheder selvfølgelig ikke har en realitetsbaseret opfattelse af os og vores parti, er jeg ikke overrasket over, at situationen er endnu værre hos en person som Bono. Det er altid beklageligt, når folk spreder forkerte oplysninger om et politisk parti, uanset hvilket parti. Først og fremmest vender jeg mig mod den polarisering og stigmatisering, som mange mennesker engagerer sig i, kendte som ukendte personer, " siger Henrik Gustavsson, informationsdirektør hos svenske demokrater til Aftonbladet.

Også Sverigedemokraternes gruppeformand Mattias Karlsson kommenterer hændelsen. På sin Facebook-side skriver han: "Forstod først i dag, at årsagen til, at Bono i mere end 30 år har sunget om, at han aldrig kan finde det, han leder efter, er fordi han er kognitivt udfordret."

LÆS OGSÅ: Se med, når U2 håner Jimmie Åkesson fra scenekanten

Det var under en koncert i Paris, at U2 frontman Bono tog rollen som den satiriske djævelkarakter MacPhisto og talte om Jimmie Åkesson og Sverige.

”Jeg er lige kommet tilbage fra Sverige. Jeg vidste ikke, hvor meget jeg brød mig om svenskerne: Lange, blonde, blåøjede … og keeeedelige. Men nu ser det ud til, at svenskerne er begyndt at opdage deres ariske potentiale”, sagde Bono som MacPhisto og fortsatte derefter med at stamme J-Jimmie Åk-Åk-Åkesson flere gange.

LÆS OGSÅ: Bono mister stemmen under koncert – og må aflyse showet

MacPhisto er et tilbagevendende tegn, som bandet plejer at bruge til at kommentere politiske spørgsmål med. U2s guitarist The Edge har tidligere sagt at tegnet er: "Et perfekt værktøj til at sige det modsatte af hvad du egentlig mener."

U2 giver to udsolgte koncerter i Royal Arena 29. og 30. september.

Se en video fra hændelsen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA