Beefeaters klar med tourplan og video fra studiet


Den legendariske danske bluesrockgruppe Beefeaters genopstår for en tid på den danske rockscene. Se tourplan nederst i artiklen samt live-video.

Beefeaters udgav deres selvbetitlede debutalbum i 1967 og var i de kommende år toneangivende på den danske rockscene. Anført af Peter Thorup og Morten Kjerumgaard Reumert spillede de derudover support for Jimi Hendrix, Pink Floyd og Jefferson Airplane. Efter over 40 års dvale blev debutalbummet genudgivet i november sidste år, men nu er der for alvor kommet liv i det ikoniske band igen.

LÆS OGSÅ: Lana Del Rey ude med ny psykedelisk single

Det viser tourplanen nederst i artiklen sammen med en live-video, hvor gruppen spiller deres klassiker fra 1968, "Changed My Way of Living". I videon kan man se, at organist Morten Kjerumgaard Reumert er det eneste gennemgående medlem af det originale band, som har allieret sig med en række dygtige, unge musikere fra den danske rockscene. Det er henholdsvis sanger og guitarist Frederik Schnoor (Freddy and the Phantoms), bassist Torben Guldager (Christian Hjelm/Peppermint B) og trommeslager Rune Rene Hansen (Sorte Fugle/Freddy and the Phantoms).

Som organist Morten Kjerumgaard Reumert udtaler:

"I 1971 sagde jeg definitivt farvel til den danske rockscene og det store publikum, der holdt af Beefeaters. Jeg lovede mig selv, at kom der en dag en mulighed, hvor jeg kunne genoptage det musikalske udtryk, Beefeaters havde sidst i 60'erne, ville jeg gribe den. Det kan jeg nu takket være disse tre fantastiske unge musikere."

LÆS OGSÅ: Dark disco med terrængående tekster

Det ny Beefeaters-ensemble vil spille en række livekoncerter med udgangspunkt i de to ikoniske studioalbums Beefeaters (1967) og Meet You There (1969). De kan opleves på følgende datoer:

Tourplan:

03/11: Halmtorvet 9, København 

09/11: Huset Hasseris, Aalborg 

16/11: Generator, Ringkøbing 

17/11: Underværket, Bluesnight Randers, Randers 

23/11: Kulisselageret, Horsens 

21/02: Freddys Bar, Frederikshavn

22/02: Brovst Musikforsyning, Brovst

17/05: Realen, Fanø


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA