x

Wu-Tang Clan kommer til København

Wu-Tang Clan kommer til København

Den New York-baserede rap-gruppe Wu-Tang Clan opstod i 1993 på Staten Island, New York, og er anset som den måske mest revolutionerende rapgruppe i midthalvfemserne – ikke mindst på grund af deres originale lyriske univers og filmiske produktioner.

Kollektivet talte dengang ni medlemmer, heriblandt problembarnet Ol' Dirty Bastard, der ofte optrådte som frontfigur. ODB eller Dirt McGirt, som han også gerne ville kaldes, døde imidlertid på tragisk vis i 2004 af en overdosis, blot fire måneder efter deres optræden på Roskilde. De fleste af klanens medlemmer har sideløbende med Wu-Tang Clan skabt sig en solokarriere, heriblandt Method Man, der – ganske apropos – spiller i Store Vega i aften.

Efter en pause på seks år udgav Wu-Tang Clan i december albummet "8 Diagrams", der blandt andet indeholder sangen "The Heart Gently Weeps", hvor gruppen får hjælp af Erykah Badu, John Frusciante og Dhani Harrison.

2008-udgaven er Wu-Tang Clan består af U-God, Raekwon, Masta Killa, Inspectah Deck, GZA/Genius og Ghostface, og det er den konstellation, der dukker op på Vega 7. juni.

Forsalget til koncerten begynder torsdag 17. april klokken 10:00 via vega.dk, Billetlugen og Fona.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA