x

Spotify lancerer stor forandring

Spotify lancerer stor forandring

Artister uden pladekontrakt kan nu også lægge op uden brug af tredjepart

Spotify lancerer en ny funktion, som gør det muligt for artister uden pladekontrakt at lægge sin musik op på platformen – uden behov for at anvende en tredjeparts service eller pladeselskab. 

I dag må de, der ikke har et stort pladeselskab i ryggen, bruge forskellige tredjepartsydelser til at få deres musik på Spotify. Det vil streamingstjenesten ændre på. 

LÆS OGSÅ: Spotify beskyldt for kønsdiskrimination

Den nye funktion kommer til at være tilgængelig via "Spotify For Artists"-platformen. I modsætning til eksempelvis SoundCloud, hvor materialet er tilgængeligt på én gang, bliver indholdet uploadet af Spotify – så det ikke indeholder ophavsretligt beskyttet materiale eller er blevet uploadet af en anden person, skriver The Verge

Spotify ser den nye funktion som en vej for artister til at have kontrol over deres egen musik. Brugere vil kunne styre udgivelsesdato, tilføje oplysninger og artwork. Tjenesten er gratis, og Spotify vil tilbyde kunstnerne 50 procent af den nettoindkomst, deres musik genererer.

LÆS OGSÅ: YouTube lancerer ny musiktjeneste

Den nye uploadfunktion er dog kun i øjeblikket tilgængelig i en "invite only"-betaversion. 

"Lige nu er vi stadig i et tidligt stadie af testen. Vores plan er først at fokusere på, hvad vi kan lære af kunstnerne, deres feedback og derefter planlægge fremad for flere kunstnere", siger Kene Anoliefo, produktleder for Spotifys "creator marketplace" til The Verge. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA