x

Mike Chapman mikser Dawnbreak

Mike Chapman mikser Dawnbreak

Det er det danske band fra Års, Dawnbreak, der er blevet mixet af produceren Mike Chapman.

Dawnbreak spiller en melodisk, tung rock, der peger godt tilbage i musikhistorien, med en frisk kvindevokal i front. Der er tydelige referencer til bands som Evanescence og Nightwish.

Bandet blev dannet for halvandet år siden og har spillet godt 15 koncerter, efter de vandt en talentkonkurrence sidste sommer. De har endnu ingen pladekontrakt, men det er det klare mål med udgivelse af ep'en.

Samme talentkonkurrence finanserede en dag i studiet, og dertil har bandet selv smidt nogle penge efter studietid. Det er blevet til den første demo, hvor Mike Chapman indtil videre har mikset et nummer, men har planer om at mixe endnu to, måske flere.

Mike Chapman har lavet 140 top ti hits i USA, særligt i hans storhedstid i 70'erne, solgt mere end 350 millioner plader med artister som Blondie, Suzi Quatro, The Sweet og har blandt andet skrevet nummeret "Simply The Best", kendt med både Bonnie Tyler og ikke mindst Tina Turner.

– Det var faktisk vores forsangers far, som fandt på, at vi skulle få fat i Mike Chapman. Han var vokset op med den musik og tænkte, at vores musik lige ville passe til ham. Så fik han fat i Mike Chapmans emailadresse gennem Suzi Quatros managementfirma.

– Vi har sendt ham noget video og nogle sange, og så skrev han tilbage, at han gerne ville mikse det. Han har fået tre af vores numre, og han har mixet det ene, og har sagt, han gerne ville lave de næste to også. Desuden har vi snakket med ham om muligheden for at producere vores debutplade. Hvem ved?, forklarer Jesper Gravholt, det er guitarist i Års-bandet.

Han tilføjer i øvrigt, at Mike Chapman er helt tosset med bandets forsanger og har givet GAFFA lov til at se på mailkorrenspondancen:

“Keep this in mind. You have a singer with an extraordinary voice and that is what really matters. Great songs, played great and delivered by an amazing singer.

I'm on it. I'll have a mix on Father Of Blood by the end of the day tomorrow. Sounds great. Very well recorded. Love your voice, Viktoria!”

I sidste uge var Dawnbreak placeret øverst på Mike Chapmans playliste på MySpace, hvor de er i fint selskab med ”My Sharona” og ”Ballroom Blitz”.

Dawnbreak består af: Viktoria Boyding (guitar og vokal), Jesper Fleckner Gravholt (guitar), Allan Lund (bas) og Mikkel Farsø (trommer).

Dawnbreak på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA