Nyhed

VIDEO: Til kamp for unges dialog om seksuelle grænser

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Det flyver rundt med tungekyssende unge og varm berøring i musikvideoen til "Tæt På". Et nummer og en video, der er skabt af de to artister Emil Kruse og Louis Samson. Videoen er ganske vist ikke dugfrisk, men dagens absolutte must see!

En særdeles vigtig sag bliver taget op i nummeret "Tæt På" og den tilhørende musikvideo. Seksuelle grænser er i højsædet i tekstuniverset, som rummer linjerne: "Du gør ikk' noget for at stop' mig. Jeg har fået lidt for meget. Og jeg er nok lidt for meget nu". 

Kruse og Samson opstiller et scenarie, som de fleste unge mennesker formentlig kan nikke genkendede til – når man er i byen eller til privatfest, og føler, at modparten er en smule for flirterende og grænseoverskridende. Videoen og Tune Ind-kampagnen om seksuelle grænser er lanceret i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd. 
 
LÆS OGSÅ: Derfor fik GAFFA aldrig et interview med Kim Larsen

Flere undersøgelser viser, at unge rigtig gerne vil respektere hinandens seksuelle grænser, men at de har svært ved at finde ud af, hvornår et grønt lys bliver givet. Kampagnen åbner op for, at de unge teenagere skal lære at sætte ord på deres følelser og seksuelle grænser. Teenagere er i en særlig stor risikogruppe for seksuelle overgreb, og konsekvenserne heraf er store. 

Sagen og kampagnen er noget, som både Emil Kruse og Louis Samson brænder for. Kruse udtaler: ”Det er en enormt vigtig sag, som jeg er glad for at blive valgt til at tale. For mig spillede selve kampagneformen også en rolle – altså at tale til folk på en anderledes måde via musik. Jeg kan rigtig godt lide, at projektet har haft en anderledes og modig tilgang."

Louis Samson følger op med: "For mig var det meget vigtigt, at budskabet og kommunikationen i kampagnen ikke blev en løftet pegefinger. Især fordi jeg føler, at det ikke handler om at udskamme eller udskælde nogen, men om at opfordre unge til at reflektere, og at vi i fællesskab skal blive bedre til lytte til hinanden, tage hensyn og mærke efter. Hvis jeg kan påvirke bare et par personer til at tænke en ekstra gang over det, er jeg glad". 

Følg med i Tune Ind-kampagnen på YouTube

ANNONCE